Tenis

Nikola Mektić i Mate Pavić pobjedom protiv Dodiga i Krajiceka krenuli u Torinu

Branimir Korać • ponedjeljak, 14.11.2022.
Nikola Mektić i Mate Pavić pobjedom protiv Dodiga i Krajiceka krenuli u Torinu
Foto: EPA

Prvo kolo Zelene skupine ATP završnice parova u Torinu donijelo je dvoboj između Nikole Mektića i Mate Pavića te Ivana Dodiga i Austina Krajiceka. Uspješniji su bili Mektić i Pavić...

Nikola Mektić i Mate Pavić dobro su krenuli na završnom turniru parova u turniru. Prvi meč nije bio lagan, ali izvukli su pobjedu protiv Ivana Dodiga i Austina Krajiceka, para koji je jako dobro igrao proteklih mjesec i pol.

Prva dva seta prošla su u znaku jednog pa drugog para da bi u produženom tie-breaku Dodig i Krajicek poveli sa 6:4, ali nakon toga Mektić i Pavić okreću sve na svoju stranu.

Prvi set pripao je Mektiću i Paviću s jednim breakom i to kod 3:3 nakon što su prije toga u dva gema spašavali svoj servis i ukupno neutralizirali četiri break lopte.

Nakon što su izgubili prvi set, Dodig i Krajicek u drugom su odmah na početku došli do prednosti. Poveli su s 3:0 i nisu ispustili tu prednost, uzeli su set sa 6:3 te je odluka pala u produženom tie-breaku.

Tamo su Mektić i Pavić krenuli s 3:0, Dodig i Krajicek nanizali su pet poena i napravili preokret za 6:4, ali od narednih sedam poena, šest uzimaju Mektić i Pavić i odlaze do pobjede.

U drugom kolu Mektić i Pavić igrat će protiv Wesleyja Koolhofa i Neala Skupskog, a Dodig i Krajicek igraju protiv Thanasija Kokkinakisa i Nicka Kyrgiosa.

ATP završnica, zelena skupina:
Mektić/Pavić - Dodig/Krajicek 6:4, 3:6, 10:7

FOTO: EPA/ELISABETTA BARACCHI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!