Nogomet

Dalić: 'Znam da nismo igrali dobro, ali i razumijem razloge, dobro da nismo dobili pokoji gol'

Mihaela Bradovski • srijeda, 16.11.2022.
Dalić: 'Znam da nismo igrali dobro, ali i razumijem razloge, dobro da nismo dobili pokoji gol'
Foto: FaH

Hrvatska je upisala pobjedu protiv Saudijske Arabije, ali Zlatko Dalić svjestan je kako to nije izgledalo posebno dobro...

Saudijska Arabija poslala je upozorenje kako neće biti lako protiv bilo kojeg protivnika. Hrvatska je upisala pobjedu 1:0, ali se pošteno namučila.

"Patili jesmo, a za šest dana nas čeka ista ovakva situacija, utakmica u ranom terminu, teško vrijeme, vrlo toplo s temperaturom preko 30 stupnjeva. Stvarno smo se mučili, posebno u prvom poluvremenu. Bili smo bez energije, svježine, moći, ne samo jedan nego svi igrači. Razumijem igrače i to sam im rekao, mi smo tek došli, privikavamo se i nije im bilo lako. Zaista je bilo teško igrati i to je razumljivo. U nekim situacijama imali smo i sreće, mogli smo primiti gol. Poznajem te igrače, živi su, brzi, energični i radili su nam dosta problema. Kako je utakmica odmicala i vrućina popustila, mi smo se ipak dizali. Najbitnija je pobjeda i da smo vidjeli što nas čeka", kaže Zlatko Dalić.

Dobra je vijest da je Marcelo Brozović dobio minutažu i izdržao napore.

"Htjeli smo mu dati minutažu da se Marcelo vrati. Njegove trkačke kapacitete znamo i oni nisu upitni, samo zbog dugačke pauze treba ritam utakmica da uđe u formu. To je uspio, ali i njemu je bilo teško, rano ga je presjeklo, ali izdržao je 70 minuta i nema nikakvih problema."

Dalić dodaje kako ovu utakmicu neće uzeti kao neku referentnu u razmišljanjima o formi igrača.

"Nakon ove utakmice neću donositi nikakav sud jer je svima bilo teško, svi su umorni, svi su iscrpljeni, teško im je. Nema tu tribina, sve je otvoreno, na suncu si, zaista je bilo užasno teško. Znam koliko oni mogu, ovo nam je bio dobar trening. Znam da nismo igrali dobro, ali i razumijem razloge. Dobro da nismo dobili pokoji gol kada je protivnik imao šanse."

Andrej Kramarić se pogotkom približio startu protiv Maroka.

"Imamo četiri napadača koji se mogu nadati nastupu. Šteta što danas Marko Livaja nije bio u konkurenciji, sačuvali smo ga jer smo morali. Tu je i Budimir koji nam treba kada moramo preskakati igru, donosi nam borbu i skok igru u fazi obrane i napada. Andrej uvijek zabije kad treba i to ne mogu zanemariti. Ima konstantu u zadnjih 5-6 godina i on je u mojim razmišljanjima jako blizu", kaže Dalić i dodaje:

"U prvom poluvremenu nismo nijednom ušli u prazan prostor, tražila se lopta u noge i okolo jer nismo imali moći. No u drugom dijelu kada smo išli u dubinu preko Perišića, Oršića, Kramarića, nešto smo napravili. Ali neću puno suditi prema ovoj utakmici, ona nije mjerilo."

FOTO: FOTO: Hina/ Dario GRZELJ

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!