Košarka

Pelicansi i bez Ziona do nove pobjede, porazi Nuggetsa bez Jokića i Dallasa bez Dončića

Branimir Korać • četvrtak, 17.11.2022.
Pelicansi i bez Ziona do nove pobjede, porazi Nuggetsa bez Jokića i Dallasa bez Dončića
Foto: EPA

Bogat NBA program noćas, ali bez nastupa hrvatskih košarkaša. Dario Šarić ostao je na klupi bez ulaska u igru u pobjedi Sunsa...

Treća uzastopna pobjeda Pelicansa i treći uzastopni poraz Bullsa. New Orleans je slavio iako je drugu utakmicu zaredom odigrao bez Ziona Williamsona. Upisali su Pelicansi 17 trica, bili su na iznad 50 posto ubačaj i za tri poena i u ukupnom šutu te su rutinski priveli utakmicu kraju.

CJ McCollum upisao je 23 poena i osam asistencija, Jonas Valančiunas je dodao 22 poena i sedam skokova, a Trey Murphy dodao je 19 poena i deset skokova. Kod Bullsa DeMar DeRozan završio je s 28 poen i sedam asistencija, a Zach LaVine dodao je 25 poena i pet asistencija.

Iako su im nedostajala dvojica jako bitnih igrača, Boston Celtics slavili su vrlo uvjerljivo u gostima kod Hawksa sa 126:101. U osmoj uzastopnoj pobjedi Celticsa nisu nastupili Marcus Smart i Malcolm Brogdon, no svejedno su Celticsi odnijeli laganu pobjedu.

Jaylen Brown upisao je 22 poena uz pet skokova, Jayson Tatum dodao je 19 poena i osam asistencija dok je Derrick White završio sa 16 poena i deset asistencija. Kod Hawksa Trae Young imao je 27 poena i devet asistencija, a Dejounte Murray 19 poena i pet asistencija.

Denver Nuggetsi nisu mogli računati na Nikolu Jokića što su iskoristili New York Knicksi i po prvi putu 16 godina slavili u Denveru. Deset sekundi prije kraja Jalen Brunson s linije slobodnih bacanja ubacio je za plus tri nakon čega je Jamal Murray promašio tricu za produžetak.

Kod pobjednika Julius Randle upisao je 34 poena i 11 skokova, a Brunson je dodao 21 poen i sedam asistencija. Kod Nuggetsa po 21 poen upisali su Murray (devet skokova) i Bones Hyland (sedam skokova).

Dallas je bez Luke Dončića upisao neočekivani domaći poraz od Houston Rocketsa. Prvi put nakon tradea iz Houstona u Dallas protiv Rocketsa je zaigrao Christian Wood koji je bio posebno motiviran. Dallas je susret završio s čak 19 blokada te je ostavio Mavse na samo 30 posto šuta iz igre.

Po 17 poena kod Houstona upisali su Kevin Porter (11 skokova, osam asistencija) i Jalen Green (sedam skokova). Kod Dallasa samo dvojica dvoznamenkastih - Tim Hardaway ubacio je 28 poena, a Wood 26 poena uz osam skokova.

LaMelo Ball zaradio je ozljedu gležnja u završnici dvoboja protiv Pacersa i to u pokušaju spašavanja lopte koja je išla van terena. Baš je Ball s 26 poena predvodio Hornetse, a Tyrese Haliburton s 22 poena i 11 asistencija Pacerse.

Raptorsi su protiv Heata serijom 21:0 u trećoj dionici krenuli prema pobjedi predvođeni s 32 poena OG Anunobyja. Phoenix Sunsi još jednom nisu koristili Darija Šarića, ovaj put slavili su protiv Warriorsa unatoč 50 poena Stephena Curryja.

Sjajni dvojac Timberwolvesa Anthony Edwards (35 poena, osam skokova) - Karl-Anthony Towns (30 poena) nosio je Minnesotu do uvjerljive pobjede u Orlandu. Bucksi su uz 29 poena i tricu 7/9 Brooka Lopeza otišli do pobjede protiv Cavsa.

Sjajni Shai Gilgeous-Alexander tricom dvije sekunde prije kraj odveo je Thunder do pobjede u Washingtonu. Shai je susret završio s 42 poena.

NBA:
New Orleans Pelicans - Chicago Bulls 124:110
Atlanta Hawks - Boston Celtics 101:126
Denver Nuggets - New York Knicks 103:106
Dallas Mavericks - Houston Rockets 92:101
Charlotte Hornets - Indiana Pacers 113:125
Toronto Raptors - Miami Heat 112:104
Phoenix Suns - Golden State Warriors 130:119
Orlando Magic - Minnesota Timberwolves 108:126
Milwaukee Bucks - Cleveland Cavaliers 113:98
Washington Wizards - Oklahoma City Thunder 120:121

FOTO: EPA/SARAH YENESEL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!