Nogomet

Vida: 'Ova utakmica mi je bila kao ona prva, jako sam sretan i ponosan'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 17.11.2022.
Vida: 'Ova utakmica mi je bila kao ona prva, jako sam sretan i ponosan'
Foto: FaH

Domagoj Vida protiv Saudijske Arabije odigrao je 100. utakmicu u dresu hrvatske nogometne reprezentacije. Vida nje ušao u ekskluzivno društvo najboljih hrvatskih nogometaša od osamostaljenja.

Modrić, Srna, Perišić, Pletikosa, Rakitić, Šimunić, Olić, Ćorluka i Dario Šimić jedini su prije Vide dosegli granicu od 100 nastupa u hrvatskom dresu.

"Naravno da sam presretan, nije to mala stvar. Ova utakmica mi je bila kao ona prva, u svaku ulazim sa istom željom, istom strašću i ljubavi. Jako sam sretan i ponosan", rekao je Vida za Novu TV.

"Nisam mislio da će tako biti, potajno sam se nadao te trenirao i radio za to, mislim da su mi se trud i rad isplatili. Svaku utakmicu sam išao sto posto i davao sve od sebe, ova stota utakmica je nagrada."

Najdraže su mu utakmice s prošlog Svjetskog prvenstva.

"Polufinale protiv Engleske, ali i četvrtfinale u kojem sam zabio gol i iz igre i penala."

Protiv Saudijske Arabije nije izgledalo najbolje, ali dosta je razloga za to.

"Ovdje nismo možda bili najbolji, ali morate i nas razumjeti, veliki ulog je u igri. Dolazi Svjetsko prvenstvo, sigurno imamo kvalitetu, možda još i veću nego što je bila u Rusiji. Došle su mlade snage koje su spremne, željne i taj miks može donijeti puno toga."

Uspoređujući ovu reprezentaciju s onom iz Rusije, Vida tvrdi kako nema velikih razlika.

"Možda smo sada malo mlađa reprezentacija, ali nema tu neke velike razlike, uvijek je Hrvatsku krasilo zajedništvo i borbenost. Atmosfera je jako dobra i nadam se da će se to vidjeti već u prvoj utakmici. Idemo tu pobijediti i onda mislim da uz naše navijače možemo napraviti velike stvari."

Visoka tempoeratura tvarala je probleme protiv Saudijske Arabije, ali tako će biti i na SP-u.

"To nas isto čeka protiv Maroka, ne smijemo se vaditi na to. Možda je malo i u glavi da ne bude neka ozljeda. Najvažnije je da smo svi zdravi i spremni, a izbornik je tu da odluči tko će igrati. Uvjeren sam da svi koji će igrati dat će sve najbolje od sebe."

FOTO: HINA/Damir SENČAR

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!