Košarka

Bogdanovićev dobar nastup nedovoljan za prekid crnog niza Detroit Pistonsa

Branimir Korać • ponedjeljak, 21.11.2022.
Bogdanovićev dobar nastup nedovoljan za prekid crnog niza Detroit Pistonsa
Foto: EPA

Detroit Pistonsi nastavljaju nizati poraze u NBA ligi, a novi je stigao na gostovanju kod Sacramento Kingsa koji su slavili sa 137:129...

Detroit Pistonsi su u slobodnom padu i ne pronalaze način kako doći do pobjede. Upisan je već sedmi poraz u nizu, a omjer na gostovanjima je poražavajućih 0-10. Novi poraz stigao je u gostima kod Sacramento Kingsa kojima je ovo, pak, šesta uzastopna pobjeda.

Kingsi dugo nisu bili ovako dobri, igraju dobru i zanimljivu košarku te ne čudi njihov dobar omjer. Jasno je da su prepuni samopouzdanja, imaju pobjednički gard i nižu pobjede.

S druge strane Pistonsi upravo suprotno. Iako je Dwane Casey uglavnom zadovoljan i vidi napredak, njegova momčad gubi i ne može nikog pobijediti što nije dobro samo po sebi.

Noćašnji dvoboj riješen je u zadnjoj četvrtini. Tu su se Kingsi uspjeli odvojiti u završnici preokretom u zadnje četiri minute.

Detroit je četiri minute prije kraja vodio 124:119 i imao napad, ali nije izdržao, do kraja utakmice Kingsi rade seriju 18:5 i odnose pobjedu.

Kod Sacramenta De'Aaron Fox ubacio je 33 poena uz sedam asistencija, Harrison Barnes dodao je 27 poena i devet skokova, Kevin Huerter 24 poena i pet skokova, a Domantas Sabonis 15 poena, 13 skokova i sedam asistencija.

Kod Pistonsa Jaden Ivey ubacio je 24 poena, a Bojan Bogdanović za 34 minute ubacio je 21 poen (6/7 za dva, 2/5 za tri, 3/3 slobodna) uz tri skoka.

Dario Šarić s klupe je odgledao pobjedu svog Phoenixa protiv New Yorka. Knicksi su u drugom poluvremenu pali, nisu više mogli držati priključak i Phoenix je upisao uvjerljivu pobjedu.

Bila je to još jedna utakmica bez Chrisa Paula, Cameron Payne ponovno je dobro iskoristio minute i ubacio 21 poen uz devet asistencija, a Devin Booker dodao je 20 poena i pet skokova. Kod Knicksa Jalen Brunson ubacio je 27 poena, a RJ Barrett 12.

NBA:
Sacramento Kings - Detroit Pistons 137:129
Phoenix Suns - New York Knicks 116:95

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • tapiros21.11.2022. u 12:25
    Prema statistikama, na žalost, Bojan je najgori obrambeni igrač lige! https://www.statmuse.com/nba/ask/worst-defensive-rating-nba-player Ima i jedna druga metodologija gdje je 8. najlošiji. https://craftednba.com/player-traits/sieve
    tapiros