Nogomet

Sosa: 'Početak je uvijek najbitniji i najstresniji, on ti odredi pravac kojim ideš'

Branimir Korać • ponedjeljak, 21.11.2022.
Sosa: 'Početak je uvijek najbitniji i najstresniji, on ti odredi pravac kojim ideš'
Foto: FaH

Borna Sosa igra odlično u dresu Stuttgarta, ali i u dresu hrvatske reprezentacije svaki put je ispunio očekivanja i odradio dobru utakmicu.

Ovo će mu biti prvo veliko natjecanje s reprezentacijom na seniorskoj razini i nestrpljivo čeka prvu utakmicu protiv Maroka.

"Lijep osjećaj, malo drugačije nego ikoje drugo natjecanje ili utakmica. SP je jednom u četiri godine, tu su najbolji i samim time je kvalitetno natjecanje. Svi se veselimo, jedva čekam da počne, da vidimo atmosferu i stadione. Mene osobno zanima kako su to sve napravili, a nadamo se našem što boljem rezultatu."

Priča oko nastupa za Njemačku već je prošlost, sada je ovdje s Hrvatskom.

"Emocije za Hrvatsku prolaze kroz mene od U-14 pa nadalje, sada je ovo nešto posebno, SP koje ostavlja dosta emocija jer je nekako ostvarenje najvećeg cilja biti ovdje. To je nešto što puno znači za igrača i presretan sam. Jedva čekam da sve krene."

Što se tiče samog termina odigravanja Svjetskog prvenstva, Sosa ističe kako ono ima prednosti i mane.

"Energetski je bolje da je SP sada nego na kraju sezone. Igrači koji su ozlijeđeni nisu se stigli oporaviti i to je manji problem. Ima pluseva i minusa kao i uvijek, mi smo hvala Bogu puni energije i zdravi."

Sosa priznaje kako postoji određeni pritisak što je i normalno uoči ovakvog natjecanja.

"To je taj neki pritisak koji nas prati cijelu karijeru, početak je uvijek najbitniji i najstresniji, on ti odredi pravac kojim ideš. Sigurno ti je lakše ako pobijediš na startu, bilo bi lijepo da krenemo s tri boda i po to idemo."

Marokanci su posebno opasni po toj desnoj strani svog napada gdje dolaze na Sosu.

"Imaju dobru desnu stranu, imaju dosta dobrih igrača, ali ta strana im je nekako s pravom najaktualnija po medijima. Ali i mi smo tu dobri, bit će dobra borba. Znamo međusobno kvalitete, na kraju je ipak najbitnije tko će uzeti ta tri boda. Još ne znamo sastave, ako budem igrao imat ću težak zadatak, ali i na drugoj strani će biti nezgodno, dobri su i u sredini, moramo igrati kao ekipa i to bi moglo presuditi."

Što se tiče prognoze, Sosa najveće šanse da Argentini.

"Ako izuzmem nas, mislim da će Argentina s Messijem napraviti pravi rezultat."

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!