Košarka

Bucksi na krilima Giannisa svladali Blazerse, Warriorsi teško stradali u New Orleansu

Branimir Korać • utorak, 22.11.2022.
Bucksi na krilima Giannisa svladali Blazerse, Warriorsi teško stradali u New Orleansu
Foto: EPA

Osim susreta između Clippersa i Jazza, noćas je odigran još niz utakmica, no neke velike rezultatske neizvjesnosti uglavnom nije bilo...

Portland Trail Blazersi bez Damiana Lillarda nisu uspjeli iznenaditi u Milwaukeeju. Igrali su tri dobre četvrtine, ali ona koju nisu dobro odradili u konačnici je bila ključna. Ulazak u drugo poluvrijeme je presudio, tu su Bucksi preuzeli kontrolu i na kraju slavili.

Giannis Antetokounmpo upisao je 37 poena i sedam skokova, a po 17 poena ubacili su Jrue Holiday (šest asistencija) i Grayson Allen (osam skokova). Kod Portlanda Anfernee Simons ubacio je 29 poena uz pet asistencija, Jerami Grant 18 poena, a Jusuf Nurkić 16 poena uz deset skokova.

Cleveland Cavaliersi nastavljaju s odličnim ulaskom u sezonu. Upisali su pobjedu i protiv Atlanta Hawksa koje su svladali sa 114:102 u zanimljivom dvoboju u kojem je Hawkse u drugom poluvremenu izdao napad.

Donovan Mitchell predvodio je Cavse s 29 poena i devet asistencija, Darius Garland dodao je 26 poena i devet asistencija, a Cedi Osman 23 poena. Kod Atlante Trae Young ubacio je 25 poena uz deset asistencija, a Onyeka Okongwu 18 poena uz deset skokova.

Golden State Warriorsi teško su stradali u gostima kod New Orleans Pelicansa i još uvijek su na negativnom omjeru 8-10. Pelicansi su iskoristili neigranje Curryja, Thompsona, Greena, Wigginsa i slavili su s vrlo visokih 128:83.

Brandon Ingram predvodio je pobjednika s 34 poena i šest skokova, a Devonte Graham upisao je 19 poena. Kod Warriorsa Jordan Poole završio je s 26 poena.

Očekivanu pobjedu upisala je Indiana koja je lakoćom nadigrala Orlando Magic sa 123:102. Domaćin je lakoćom stvorio razliku i do kraja susreta nije imao problema u održavanju prednosti.

Bennedict Mathurin upisao je 22 poena, TJ McConnell 19 uz deset asistencija, a Tyrese Haliburton 18 uz 14 asistencija. Kod Magica Franz Wagner završio je s 20 poena i šest asistencija.

Još uvijek oslabljeni Miami upisao je poraz u Minneapolisu kod Timberwolvesa sa 105:101. Dobro se Heat i držao sa skraćenim rosterom, ali ipak nije izdržao.

Karl-Anthony Towns završio je s 25 poena i devet asistencija, a Anthony Edwards dodao je 22 poena. Na drugoj strani Kyle Lowry upisao je 21 poen i devet asistencija.

Jednu od svojih boljih utakmica ove sezone odigrao je Chicago koji je slavio protiv Bostona sa 121:107. Odlični Bullsi izdominirali su ovim susretom nakon što su već na poluvremenu vodili s dvoznamenkastom razlikom.

DeMar DeRozan ubacio je 28 poena uz osam skokova, a Zach LaVine dodao je 22 poena. Kod Bostona Jayson Tatum bio je na 28 poena i 11 skokova.

NBA:
Oklahoma City Thunder New York Knicks 119:129
Milwaukee Bucks - Portland Trail Blazers 119:111
New Orleans Pelicans - Golden State Warriors 128:83
Indiana Pacers - Orlando Magic 123:102
Cleveland Cavaliers - Atlanta Hawks 114:102
Minnesota Timberwolves - Miami Heat 105:101
Chicago Bulls - Boston Celtics 121:107

FOTO: EPA/KAMIL KRZACZYNSKI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!