SP 2022., skupina F, 1. kolo, 23.11.2022, 11:00 h, Al Bayt Stadium, Al Khor
Suci: Fernando Andrés Rapallini, Juan Pablo Belatti, Diego Yamil Bonfá (Argentina)
Maroko
Maroko
0:0(0:0) Hrvatska
Hrvatska

Hrvatska nije uspjela slomiti čvrste Marokance, bez golova na startu

Branimir Korać • srijeda, 23.11.2022.
Hrvatska nije uspjela slomiti čvrste Marokance, bez golova na startu
Foto: FaH

Hrvatska nogometna reprezentacija otvorila je nastup na Svjetskom prvenstvu skromnim remijem bez pogodaka protiv Maroka. Ovakav ishod dosta komnplicira situaciju u skupini...

Maroko
Maroko
Hrvatska
1
Yassine Bounou
2
Achraf Hakimi
6
Romain Saïss
5
Nayef Aguerd
3
Noussair Mazraoui
(do 60')
8
Azzedine Ounahi
(do 81')
4
Sofyan Amrabat
7
Hakim Ziyech
15
Selim Amallah
17
Sofiane Boufal
(do 66')
19
Youssef En-Nesyri
(do 81')
Pričuvni igrači
25
Yahia Attiyat Allah
60'
16
Abde Ezzalzouli
66'
9
Abderrazak Hamdallah
81'
11
Abdelhamid Sabiri
81'
Trener
Walid Regragui
8
(do 79')
13
(do 46')
14
(do 90')
Pričuvni igrači
Trener
Zlatko Dalić

Dosta skroman dojam Hrvatske na početku puta na Svjetskom prvenvu. Protiv Maroka koji nije pokazao puno, nije niti Hrvatska pokazala dovoljno.

U dosad najdosadnijoj utakmici Svjetskog prvenstva igralo se previše neaktivno, preoprezno s obje strane, Livaković i stoperi bili su dobri, Brozović također, od ostalih se očekivalo puno više.

Prvo poluvrijeme donijelo je dosta opreza na obje strane, Maroko je više izlazio i radio pritisak, ali Hrvatska je ipak na kraju bila bliže pogotku.

Marokanske pokušaje jako dobro je neutralizirala hrvatska obrana, noi i s druge strane Marokanci su jako dobro stajali na terenu u fazi obrane i nije ih bilo teško probiti.

Iz prvog poluvremena valja zabilježiti dalekometni pokušaj Perišića kada je lopta otišla malo iznad grede i onda sve do sudačke nadoknade nije bilo prijetnje za Sevillinog vratara na golu Maroka.

U prvoj minuti nadoknade Perišić je sjajno proigrao Sosu koji idealno ubacuje na peterac gdje je Vlašić, ali on puca u vratara.

Za kraj prvog dijela pokušao je i Modrić koji je dobro opalio sa 17 metara, malo iznad gola.

U poluvremenu je u svlačionici ostao Vlašić koji se ozlijedio u završnici prvog dijela, a u drugom dijelu i Marokanci su ostali bez jednog važnog aduta.

Noussair Mazraoui je u 51. minuti pokušao zaprijetiti glavom, Livaković je bio spreman, ali Marokanac je nezgodno pao i zaradio ozljedu pa je ubrzo i on morao napustiti igru.

Opasno je Maroko zaprijetio u 65. minuti, slobodnjak za Marokance na skoro 30 metara, kratko dodavanje za Hakimija koji snažno puca, ali Livaković boksa.

Do kraja susreta nije bilo nekih značajnijih promjena, nije bilo dovoljno hrabrosti da se pritisne Marokance i dođe do nekih prilika.

Završilo je 0:0, najpravedniji ishod na kraju. Niti Hrvatska, a niti maroko nisu u ovom susretu zaslužili pobjedu, Jednostavno su obje momčadi pokazale premalo i ovaj remi je najpravedniji.

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

SP 2022., skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Maroko0:0Hrvatska
Belgija1:0Kanada
1Maroko 34:1+37
2Hrvatska 34:1+35
3Belgija 31:2-14
4Kanada 32:7-50

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!