Tenis

Hrvatska na korak do polufinala, Borna Ćorić donio prvi bod

Branimir Korać • srijeda, 23.11.2022.
Hrvatska na korak do polufinala, Borna Ćorić donio prvi bod
Foto: EPA

Hrvatska Davis Cup reprezentacija napravila je prvi korak prema prolasku u polufinale. Borna Ćorić svladao je Roberta Bautistu Aguta...

U prvom susretu četvrtfinala Davis Cupa u Malagi između Španjolske i Hrvatske, Borna Ćorić svladao je Roberta Bautistu Aguta i donio Hrvatskoj prvi bod u borbi za polufinale.

U najgoru ruku Hrvatska ima osiguranu odluku u konkurenciji parova, ali ako Marin Čilić svlada Pabla Carrena Bustu, neće biti niti potrebe za igrom parova.

Ćorić je odigrao odličan meč protiv Bautiste Aguta, a pokazalo se kako je Hrvatska profitirala neigranjem Rafaela Nadala i Carlosa Alcaraza koji su otkazali nastup u Davis Cupu zbog problema s ozljedama.

Borna je protiv Bautiste Aguta u prvom gemu meča spasio break loptu i do kraja meča nije više imao nijednu priliku za oduzimanje servisa.

U sedmom gemu prvog seta Ćorić je pak došao do 15:40 i odmah je to i iskoristio te je bez većih problema dovršio prvi set sa 6:4.

U drugom setu nije se ništa posebno mijenjalo, Ćorić je i dalje jako dobro servirao, nije dopustio Bautisti Agutu da mu se uopće približi na servisu i odluka je pala u tie-breaku.

Tamo je Ćorić odmah pobjegao na 4:1 i bez problema uzeo tie-break sa 7:4 i Hrvatskoj donio prvi bod.

Davis Cup, četvrtfinale

Hrvatska - Španjolska 1:0

Borna Ćorić - Roberto Bautista Agut 6:4, 7:6(4)

FOTO: EPA/JULIO MUNOZ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!