Nogomet

Neymarov gležanj ne izgleda dobro, četvrtak je bio Ronaldov dan

Branimir Korać • petak, 25.11.2022.
Neymarov gležanj ne izgleda dobro, četvrtak je bio Ronaldov dan
Foto: EPA

Odigrani su i posljednji susreti prvog kola grupne faze natjecanja na Svjetskom prvenstvu u nogometu, a za kraj, u posljednjem susretu, Neymar je zaradio nezgodnu ozljedu...

Embolo se ispričavao kamerunskim navijačima

Švicarska je upisala pobjedu 1:0 protiv Kameruna, a jedini pogodak za Švicarce postigao je Breel Embolo. Embolo, kako je i najavio, nije proslavio pogodak s obzirom da je rođen u Kamerunu i tamo ima i rođake i prijatelje.

Ono što je prošlo ispod radara je potez Embola još na travnjaku gdje se okrenuo prema navijačima Kameruna i ispričao se zbog postignutog pogotka.

Godin srušio skoro 70 godina star rekord

Diego Godin novi je urugvajski rekorder i najstariji Urugvajac koji je zaigrao na Svjetskom prvenstvu. Godin je protiv Južne Koreje nastupio s 36 godina i 281 danom čime je srušio rekord Obdulija Jacinta Varele koji je 1954. godine nastupio s 36 godina i 279 dana.

Od aktivnih Godinu je najbliži Luis Suarez s 35 godina i 304 dana.

Disciplina

Prvi put od 1986. godine u prvom kolu grupne faze nije pokazano niti jedno isključenje. Zadnji put to se dogodilo u Meksiku.

1990. godine Eric Wynalda isključen je u porazu SAD-a od Čehoslovačke 5:1, 1994. godine između ostalih isključen je Miguel Angel Nadal, 1998. godine u Francuskoj isključen je Bugarin Anatoli Nankov u remiju bez pogodaka protiv Paragvaja. Četiri godine kasnije u Koreji i Japanu isključen je Boris Živković u porazu od Meksika. 2006.godine u Njemačkoj isključen je Avery John, ali to nije pomoglo Švedskoj da svlada Trinidad i Tobago. Urugvajac Nicolas Lodeiro isključen je 2010. godine u remiju Urugvaja i Francuske, još jedan Urugvajac isključen je 2014. i to Maxi Pereira. Kolumbijac Carlos Sanchez isključen je u Rusiji prije četiri godine. Naravno, ovo su samo primjeri, bilo je još podosta slučajeva.

Ronaldo za povijest

Cristiano Ronaldo prvi je igrač u povijesti koji je postigao pogodak na pet svjetskih prvenstava. Iza njega s četiri su Lionel Messi, Miroslav Klose, Pele i Uwe Seeler. Od 2006. godine i Svjetskog prvenstva u Njemačkoj, Ronaldo je zabio na svakom Prvenstvu.

Prazne puške

Ono što nije dobro, ovo je turnir s najviše utakmica koje su završile 0:0 u prvom kolu grupne faze. Čak osam reprezentacija je igralo 0:0, a među njima i Hrvatska.

Ronaldo se borio sa suzama

Vrlo emotivno Cristiano Ronaldo ušao je u turnir. Prošao je kroz puno toga ove godine, poveo je Portugal kao kapetan i tijekom intoniranja himni bio je na rubu suzama. Vrlo emotivno doživio je ovaj start.

Neymarov gležanj ne izgleda dobro

Neymar je morao napustiti igru zbog ozljede, a kasnije je njegov gležanj uhvaćen na fotografiji, hematom je vidljiv, a koliko je težak problem, pokazat će snimanje.

FOTO: EPA/Ali Haider

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!