Tenis

Hrvatska na korak do finala Davis Cupa, Ćorić lako s Kokkinakisom

Branimir Korać • petak, 25.11.2022.
Hrvatska na korak do finala Davis Cupa, Ćorić lako s Kokkinakisom
Foto: EPA

Borna Ćorić odigrao je sjajan meč protiv Thanasija Kokkinakisa, potpuno ga je nadigrao i donio Hrvatskoj prvi bod u polufinalu Davis Cupa protiv Australije...

Nakon što je otvorio Hrvatskoj vrata polufinala pobjedom protiv Roberta Bautiste Aguta u četvrtfinalnom srazu Hrvatske i Španjolske, Borna je imao prvi meč i protiv Australaca i još jednom je bio uspješan te smanjio pritisak s leđa Marina Čilića.

Ćorić je danas igrao protiv Thanasija Kokkinakisa, dobrog poznanika još iz juniorskog tenisa, a Borna je odigrao još jednom jako dobro i nije protivniku pružio puno šansi.

Kokkinakis je imao više problema na svom servisu nego Borna pa je tako već u prvom setu u nekoliko navrata visio, spašavao se, ali u završnici seta Ćorić dolazi do set lopte ne reternu, radi break i sa 6:4 uzima set.

U drugom setu Borna je dopustio jedinu break priliku Kokkinakisu kod 1:1, ali ne i više od toga. Spasio je tu loptu i ubrzo došao do breaka za 4:2.

Nakon toga tek je odradio posao, Kokkinakis je uzeo samo jedan poen na servisu Ćorića koji pobjedom 6:4, 6:3 donosi Hrvatskoj prvi bod.

Sada Marin Čilić ima priliku omogućiti još malo odmora za Mektića i Pavića te odvesti Hrvatsku u finale. Protivnik mu je Alex De Minaur.

Davis Cup, polufinale

Australija - Hrvatska 0:1

Thanasi Kokkinakis - Borna Ćorić 4:6, 3:6

FOTO: EPA/Julio Munoz

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!