Nogomet

Dalić: 'Očekujem odlučniju, bolju, kompaktniju Hrvatsku, puno puta u teškim situacijama bili smo pravi'

Branimir Korać • subota, 26.11.2022.
Dalić: 'Očekujem odlučniju, bolju, kompaktniju Hrvatsku, puno puta u teškim situacijama bili smo pravi'
Foto: FaH

Hrvatska nogometna reprezentacija spremno dočekuje dvoboj protiv Kanade koji će se igrati u nogometnijem terminu, a Zlatko Dalić vjeruje da će Hrvatska biti bolja.

Nakon ranog termina protiv Maroka, Hrvatska igra protiv Kanade u kasnijem terminu i tome se prilagodila.

"Prebacili smo trening u večernji termin nakon Maroka, pripremamo se za važnu i tešku utakmicu, bio je bitan oporavak igrača, termin u 13 sati nam je dosta toga poremetio. Očekujem tešku utakmicu, moramo biti agresivniji, s više energije, čeka nas težak protivnik pun samopouzdanja. Vlašić nije bio jučer na treningu, danas će biti i bit će u konkurenciji. Moramo biti spremniji i energičniji nego u prošloj utakmici."

Dalić očekuje bolju Hrvatsku u susretu protiv Kanade nego što je to bila protiv Maroka.

"Rekao sam u analizi da je falilo više odlučnosti, ali zato što se nismo uspjeli nametnuti. Po meni taj rani termin nam je puno poremetio i tu nismo bili najkvalitetniji. Očekujem odlučniju, bolju, kompaktniju Hrvatsku, puno puta u teškim situacijama bili smo pravi. Ne smijemo srljati, napraviti nešto što će nas odvesti u krivom smjeru, moramo igrati svoju igru i biti pametniji."

Postoji više opcija koje Dalić može iskoristiti u slaganju momčadi.

"Znali smo u Rusiji prvh 11, sada znam prvih devet. To mi je pozitivno da imamo širok izbor igrača, ne vjerujem da ću puno pogriješiti. Priča od prije četiri i pol godine bila je nešto drugačija, nama je prva postava bila Liverpool, Inter, Bayern, Real, Barcelona i dugo su igrali skupa. Ovo je nešto novo, ali vjerujem u te igrače, no ne treba komparirati, stvaramo momčad, ali želimo i rezultat."

Vječito pitanje je tko će krenuti na poziciji središnjeg napadača.

Nemojte me tjerati da govorim tko će biti u napadu. Imamo četiri napadača i svaki od njih ima svoj stil i svoj način igre. Nadam se da ćemo izabrati najbolje, ovisno o Kanadi o njenom profilu. Činjenica je da nam je napadač prije četiri godine bio tip koji je imao puno različitih karakteristika. Imamo dobar izbor, a na nama je da izaberemo najbolje."

Daklić je prokomentirao i izjavu kadnadskog izbornika i smatra da Hrvatska ne dobiva respekt koji zaslužuje.

"Svaka reprezentacija zaslužuje respekt, to je Hrvatska zaslužila cijelo vrijeme od svog postojanja. Mi smo u zadnjih 30 godina uzeli dvije medalje i kako mi svakog poštujemo, to očekujemo od protivnika. Nisam htio to komentirati, ali ni taj termin kada mi igramo nije respekt, mi smo drugi na svijetu, a u to vrijeme ne igraju ni Engleska, ni Francuska, Ni Španjolska. Mi ćemo se pripremiti, bit ćemo dostojanstveni i pokazati respekt prema svima i taj respekt zaslužujemo i mi."

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!