Nogomet

Casemiro: 'Imao sam dovoljno sreće da zabijem sjajan gol i pomognem momčadi'

Branimir Korać, HINA • ponedjeljak, 28.11.2022.
Casemiro: 'Imao sam dovoljno sreće da zabijem sjajan gol i pomognem momčadi'
Foto: EPA

Brazil je osigurao prolaz u osminu finala pobjedom protiv Švicarske koja u trećem kolu u susretu sa Srbijom traži prolaz...

Jedini pogodak na susretu postigao je Casemiro, veznjak čiji to, inače, nije posao. Casemniro se odlično snašao u 83. minuti i poslao je loptu u mrežu bez da je pružio neku šansu Sommeru za obranu.

"Glavni cilj je bio kvalificirati se u osminu finala, to je jako važno, pogotovo u teškoj skupini kao što je naša. Znali smo biti strpljivi, protiv iskusne ekipe kakva je Švicarska. Utakmica je to koja se odlučuje u detaljima, znali smo da ćemo imati loptu i, hvala Bogu, uspjeli smo zabiti. Imao sam dovoljno sreće da zabijem sjajan gol i pomognem momčadi."

Još jednu dobru priliku imao je Rodrygo, ali nije prevario švicarskog vratara.

"Bila je to komplicirana utakmica, protiv zatvorene momčadi, što nas je dovelo u poteškoće, ali smo nastavili igrati svoju igru. Kada se stvorio prostor, uputio sam loptu Casemiru. On je sjajno pogodio i dao nam pobjedu".

Švicarci na kraju žale, a Michel Aebischer kaže:

"Dobro smo se branili, osim gola, bio je to lijep gol i nismo ga baš mogli obraniti. Casemiro je dobro pogodio. Dobro smo se branili, ali također morali smo bolje napadati. To je cilj - dobro se braniti i napadati na kontre, stvarati šanse i stvarati im poteškoće iza jer vole ići naprijed. Dobro smo se branili, nismo im nudili puno šansi. Na kraju moramo i mi stvoriti još nekoliko prilika, ali teško je protiv takve momčadi. Bili su jaki, s iznimnim igračima."

FOTO: EPA/Rungroj Yongrit

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!