Nogomet

Dalić: 'Nećemo ići na bod, igra na bod uvijek donese nešto loše'

Branimir Korać • srijeda, 30.11.2022.
Dalić: 'Nećemo ići na bod, igra na bod uvijek donese nešto loše'
Foto: FaH

Hrvatska nogometna reprezentacija spremna je za završni okršaj u skupini F Svjetskog prvenstva protiv Belgije. Ovo je ključna utakmica za obje reprezentacije u borbi za prolaz...

Izbornik Hrvatske Zlatko Dalić sigurno bi više volio da ne igra baš protiv Belgije utakmicu koja odlučuje o prolazu, ali Hrvatska je u dobrom stanju i spremna za bitku.

"Odlučujuća utakmica za prolazak skupine protiv druge momčadi svijeta koja je bila četiri godine na vrhu. Sjajna reprezentacija, ne bi je sigurno ranije birali kao ključnu utakmicu. Teška utakmica, veliki protivnik, neće nas zavarati njihova igra u zadnje dvije utakmice. Spremni smo, idemo probati riješiti u svoju korist. Neće biti lako, nećemo ići na bod, igra na bod uvijek donese nešto loše. Digli smo kriterije po svakom pitanju i to moramo zadržati, bit će jako teška utakmica."

Dalić je zadovoljan igrom momčadi protiv Kanade i bliži je tom da isti sastav krene protiv Belgije.

"Odigrali smo dobro i oni koji su počeli i oni koji su ušli. Vidjet ćemo još danas i sutra, nema puno razloga za promjene, ali još ćemo proanalizirati."

S belgijskim izbornikom Dalić ima jako dobar odnos i iznimno ga cijeni.

"Gospodin Martinez je s Begijom došao do prvog mjesta na Fifinoj ljestvici, a to može samo sjajan stručnjak. Igramo protiv sjajne reprezentacije i izbornika koji će znati kako se postaviti. Ali imamo i mi svoju vjeru. Martinez ima sjajnu reprezentaciju, Lukaku, De Bruyne, Hazard, morate biti spremni za tešku bitku. Mi čekamo najbolju Belgiju i vrhunske igrače, takvi smo i mi i spremni idemo u taj rat."

Dalić se ne zamara pričama o belgijskim problemima i svime što se navodno događalo u njenoj svlačionici.

"Ne mislim ništa o tome, samo mislim o najboljim igračima koje imaju. Sve ovo sporedno je nebitno, samo mislimo o Belgiji i njenoj kvaliteti, zadnjih pet godina su sjajni. Preko noći nisu zaboravili igrati, top su reprezentacija, oni su broj dva, a mi 12... Kod nas je sve lijepo, mirno, fino, nema galame, neka tako i ostane", dodao je hrvatski izbornik.

Za Hrvatsku je ovo jednako bitna utakmica kao i za Belgiju.

"Brine me što je utakmica kao i protiv Maroka i Kanade bitna, ovo je baš ključna, popravnog više nema. Nama igra i bod, ali na njega nećemo igrati. Činjenica je da smo i mi i oni imali drugačije razmišljanje o raspletu. Želim samo da budemo na nivou, a vidjet ćemo za što će biti dovoljno. Bit će teže nego u prva dva kola, uz respekt prema Maroku i Kanadi, Belgija je nivo više."

Dalić očekuje da će Romelu Lukaku krenuti od prve minute.

"U pripremi očekujemo da će Lukaku krenuti i onda se mijenja njihova igra. On će biti sidraš koji će primati i sačuvati loptu i čekati da se pridruže De Bruyne i Hazard. Prejak je u skoku i hrvati se s njim nema smisla, bit će bitno pametno mu spriječiti dotok lopte. Nije igrao puno, ali je jedan od vodećih centarfora. Težak posao za stopere, a ako ga dobro udvojimo, zaustavimo, napravit ćemo pola posla."

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!