Nogomet

Hrvatska favorit protiv Japana, ali predviđa se najneizvjesniji dvoboj

Branimir Korać • subota, 03.12.2022.
Hrvatska favorit protiv Japana, ali predviđa se najneizvjesniji dvoboj
Foto: FaH

Hrvatska nogometna reprezentacija u osmini finala Svjetskog prvenstva igra protiv Japana i u taj susret ulazi kao favorit...

Nakon uspješno odrađenog posla u skupini koja se pokazala dosta neugodnom, hrvatska nogometna reprezentacija kreće s nastupom u osmini finala Svjetskog prvenstva.

Prvi protivnik je Japan, Hrvatska u taj susret ulazi u statusu favorita i pokušat će ga opravdati.

Prema Optinim predviđanjima Hrvatska u taj susret ulazi kao favorit sa 61.4 posto šanse za prolaz dok se Japanu daje 38.6 posto. U osmini finala Opta je jasno izrazila favorite, ali Hrvatska je među njima najmanji.

Naime u ostalih sedam susreta osmine finala, sedam reprezentacija je još izraženiji favorit, a najveće šanse za prolaz daju se Argentini protiv Australije, 86.2 posto šansi.

Prema tim predikcijama Hrvatska je osma po kvaliteti reprezentacija nokaut faze, a daje joj se 7.9 posto šanse za ulazak u finale i 3.3 posto šanse za osvajanje titule.

Potencijalni protivnik Hrvatske u četvrtfonalu, Brazil, najveći je favorit Prvenstva s 41.5 posto šansi za ulazak u finale te 26.8 posto šansi za osvajanje titule prvaka.

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!