Nogomet

Kome treba ovakav Ronaldo?

Branimir Korać • srijeda, 07.12.2022.
Kome treba ovakav Ronaldo?
Foto: EPA

Nakon što je napravio niz scena i ishodio odlazak iz Manchester Uniteda, Cristiano Ronaldo nastavio se ponašati kao primadona i u portugalskoj reprezentaciji...

Ako nisam u središtu pozornosti i ne vrti se svijet oko mene, napravit ću sve da se to promijeni. To je Cristiano Ronaldo.

Kada je bio na vrhuncu, imao je ispada koji su se tolerirali, ali kako vrijeme odmiče, a njegova igračka moć opada, on si ne želi priznati da više nije onako dobar i da dolaze nove generacije koje su već sada bolje.

Kada je osjetio da u Juventusu stvari više ne idu njemu u prilog, dobio je transfer u Manchester United. Tamo je sve puklo u odnosu s Erikom ten Hagom koji mu je još i istrpio podosta loših nastupa, ali kada je Ronaldo preselio na klupu, tu je krenuo kaos.

Bilo je jasno da suradnja neće biti moguća i Ronaldo je u svojoj glavi imao ili on ili ja. Kako su u Unitedu čvrsto stajali uz nizozemskog stručnjaka, uslijedio je već opjevani intervju u kojem je Ronaldo, još uvijek kao igrač Manchester Uniteda, oblatio cijeli klub i praktički sve u njemu.

Što je tražio, to je i dobio, više nije igrač Manchester Uniteda.

Ako je netko mislio da će Ronaldo zatomiti ego za dobrobit reprezentacije, prevario se. On jednostavno ne može protiv toga i jučer je napravio novu budalaštinu i skrenuo svjetla pozornice na sebe u trenutku kada su ih drugi zaslužili.

Fernando Santos ga je opravdano ostavio na klupi, a uvrijeđeni Ronaldo, nakon što je susret završio i cijela momčad slavila prolaz u četvrtfinale uz pravu rapsodiju od nastupa, pokupio se s terena i zaputio se prema svlačionici. Danas opet svi pričaju o Cristianu Ronaldu, a ne o Ramosu, Fernandesu i ostalima.

Ovom Portugalu je puno bolje bez Ronalda nego s njim. Pokazao je to i protiv Švicarske na travnjaku, a ono što je najgore je što njegovo takvo ponašanje stvara problem u svlačionici. Ne možemo znati kakva je konkretno situacija u portugalskoj svlačionici, igrači još uvijek hvale Ronalda i zahvalni su što mogu igrati s njim, ali misle li to?

Ronalda za to vjerojatno nije briga, on će i dalje gledati samo sebe, kako biti na terenu, uhvatiti koji rekord, biti taj oko kojeg se svijet okreće. Samo što bi se moglo dogoditi da do kraja Prvenstva vrlo malo vidi teren.

Fernando Santos mu je uvijek držao leđa, uvijek je bilo kako Ronaldo kaže, ali ne može tako dovijeka. Ronaldov ego uvijek je bio visok, dok su prezentacije bile vrhunske to se još i probavljalo, ali sada je sve teže te ispade prihvaćati.

Uostalom, to najbolje pokazuje i interes klubova za njegovim dovođenjem. Bio je ponuđen nizu velikih europskih klubova za koje je mislio da su dostojni njegovog lika i djela, ali nitko se ne želi upuštati u deal s Ronaldom i unositi tko zna kakav nemir u svlačionicu, a da zauzvrat dobije malo.

U konačnici, jedino neki Saudijci, Emiraćani i slični mogu ponuditi ovakav bolestan novac i poželjeti ga u svlačionici. I vrlo lako moguće da će se taj brak i ostvariti. Ne bi bilo nikakvo iznenađenje da Ronaldo nakon Svjetskog prvenstva potvrdi odlazak u Saudijsku Arabiju, ali i oproštaj od reprezentacije.

Možda bi to bilo najbolje za sve. Zaradio bi u jednoj sezoni ogroman novac kakav bi skupljao do kraja karijere po europskim klubovima, Portugal bi se mogao okrenuti drugim opcijama, trenutno korisnijim i boljim, a javnost bi bila lišena ponašanja koje ne priliči kapetanu reprezentacije koja je među osam u svijetu i idolu mnogim klincima diljem svijeta.

FOTO: EPA/Rolex dela Pena

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ZB1017.12.2022. u 21:49
    vecina legendi odjasu dostojanstveno u suton. ronaldo je ocito cvrsto odlucio ne biti jedan od tih. malo tuzno....
    ZB10