Nogomet

Kovačić: 'Rani gol nam uvijek pomaže, moramo probati rano zabiti i onda smo opasni'

Branimir Korać • srijeda, 07.12.2022.
Kovačić: 'Rani gol nam uvijek pomaže, moramo probati rano zabiti i onda smo opasni'
Foto: FaH

Mateo Kovačić vodit će veliku bitku s Brazilcima u sredini terena. Očekuje ga vrlo neugodan i težak protivnik pun kvalitete...

Brazilce je odmah zanimalo Kovačićevo viđenje važnosti Luke Modrića za reprezentaciju.

"Mislim da svi znaju kolika je veličina Luke Modrića. On je naš kapetan, vođa, ponosni smo što ga imamo. Velika je čast igrati uz njega, najbitniji je igrač ove reprezentacije", poručio je Kovačić na početku konferencije za medije.

Ulogu favorita Mateo je bez problema prepustio Brazilu.

"Jesu sigurno, uvijek su favoriti za titulu. No tu je puno vrhunskih ekipa, a mi smo koncentrirani na nas i našu igru."

Hrvatska nije uvijek bila ta koja je pretrčala više od protivnika, no u Kataru je upravo tu jaka.

"Trkački smo dosta spremni što se vidi u prve četiri utakmice, tu je i Broz da nam diže prosjek. Prodori? Nije to baš jednostavno, najlakše bi bilo da uzmem loptu od Livog i prođem sve i zabijem gol, ali i drugi se bore. Protiv Japana je bilo teško, ali možemo još puno bolje."

Što se tiče poznatih Kovačićevih prodora, lakše je kada protivnik igra otvorenije.

"Lakše je kada se protivnik nadigrava i ostavi više prostora. Sigurno da mogu popraviti i podići to i kada se protivnik zatvori. Trebam pokazati svoje kvalitete u bilo kakvoj utakmici."

Protiv Brazila bit će vrlo važno nametnuti se i na fizičkom planu.

"U Premier ligi sam naviknuo na borbu i tešku utakmicu. To će nam trebati protiv Brazila, probati se izboriti za svaku loptu i uzeti druge lopte. Probat ćemo u petak pokazati pravu Hrvatsku. Rezultati zadnjih godina pokazuju da smo dobra momčad i talentirani. Imali smo ga i prije, ali zadnjih godina pokazujemo moć, zajedništvo i borbu. Čast je igrati za Hrvatsku, od Eura smo izgubili samo jednu utakmicu i to protiv Austrije. Dobri smo i trebamo probati i dalje tako igrati."

Susret s Francuskom u parizu u Ligui nacija koji je Hrvatska dobila, može biti dobar putokaz kako se postaviti protiv Brazila.

"Mislim da je utakmica protiv Francuske u Ligi nacija bila dosta dobra s naše strane, bili smo agresivni i samopouzdani, moramo nametnuti našu igru i ne se povući. Rani gol nam uvijek pomaže, probati rano zabiti i onda smo opasni. Lako je to reći, ali to je smjer kojim trebamo ići."

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!