Rukomet

Šoštarić: 'Esbjergova vanjska linija bi pobjeđivala i u hrvatskoj muškoj Premijer ligi'

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 09.12.2022.
Šoštarić: 'Esbjergova vanjska linija bi pobjeđivala i u hrvatskoj muškoj Premijer ligi'
Foto: FaH

Rukometašice Lokomotive u osmom kolu Lige prvakinja gostuju kod danskog Team Esbjerga, s kojim su prošle subote igrale u Zagrebu.

U subotu u 18 sati rukometašice Lokomotive gostuju kod vrlo snažnog Esbjerga, Imale su priliku upoznati snagu Dankinja te ga smatraju jednim od glavnih kandidata za titulu prvakinja Europe.

"Esbjerg će sigurno igrati na Final Fouru i boriti se za pobjedu. U Zagrebu smo ušle u utakmicu relativno dobro, igrale smo onako kako smo se dogovorile – s puno discipline u igri i sa što manje grešaka. Obrana je bila dobra, u napadu smo stvarale šanse, no i promašile poneku veliku prigodu s crte, ali sve je uglavnom bilo dobro. Još ćemo malo proanalizirati što je bilo dobro, a što loše u prošloj utakmici, probati to popraviti i smanjiti broj pogrešaka. Pokušat ćemo, koliko je moguće, zaustaviti njihovu tranziciju koja im je najjače oružje i svesti njihove lagane pogotke na minimum. Probat ćemo pronaći i neke rupe kod njih na širokim pozicijama. No, mislim da i trener i mi možemo biti zadovoljni napretkom koji smo pokazale prošle subote", kaže Ana Malec.

Nenad Šoštarić uvjeren je kako Esbjerg ima snagu doći i do finala Lige prvakinja, pa čak se nositi i s hrvatskim rukometašima u Premijer ligi.

"Esbjerg je ekipa koja sigurno vrijedi finala Final Foura. Njihova vanjska linija bi pobjeđivala i u hrvatskoj muškoj Premijer ligi i o njihovoj je kvaliteti suvišno govoriti. Mi moramo kod njih dovršiti neke stvari koje u Zagrebu nismo napravili. Sjetite se da smo imali dobar rezultat i igračicu više, ali smo umjesto strpljivog traženja prilike za pogodak žurili i primili dva pogotka i tu se utakmice prelomila. Isto to nam se dogodilo i u Győru, a o takvim stvarima ovisi hoćeš li utakmicu protiv takvih suparnica izgubiti s 10, 12 ili sa 6 do 8 pogodaka, što nije isto. To se zove disciplina u igri, koja je usko vezana uz koncentraciju, uz situacijsko znanje i uz navike koje se moraju stjecati. Dakle, moramo igrati još discipliniranije, biti borbeni kakvi smo bili u Zagrebu i biti malo bolji u fazi realizacije."

FOTO: HINA/ Tomislav Pavlek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!