SP 2022., nokaut faza, Polufinale, 13.12.2022, 20:00 h, Lusail Stadium, Al Daayen
Suci: Daniele Orsato, Ciro Carbone, Alessandro Giallatini (Italija)
Argentina
Argentina
Lionel Messi 34' (11m)
Julian Alvarez 39', 69'
3:0(2:0) Hrvatska
Hrvatska

Hrvatska nije uspjela, Argentina ide u finale Svjetskog prvenstva

Branimir Korać • utorak, 13.12.2022.
Hrvatska nije uspjela, Argentina ide u finale Svjetskog prvenstva
Foto: FaH

Hrvatska nogometna reprezentacija poražena je u polufinalu Svjetskog prvenstva od Argentine s uvjerljivih 3:0. Od dvojbenog kaznenog udarca nakon pola sata igre Hrvatska je potpuno pala i psihički i igrom i Argentina je glatko slavila...

Argentina
Argentina
Hrvatska
23
Damian Martinez
9
Julian Alvarez
(do 74')
7
Rodrigo De Paul
(do 74')
24
Enzo Fernandez
20
Alexis Mac Allister
(do 87')
10
Lionel Messi
26
Nahuel Molina
(do 87')
19
Nicolas Otamendi
5
Leandro Paredes
(do 61')
13
Cristian Romero
3
Nicolas Tagliafico
Pričuvni igrači
25
Lisandro Martinez
61'
21
Paulo Dybala
74'
14
Exequiel Palacios
74'
15
Angel Correa
87'
2
Juan Foyth
87'
Trener
Lionel Scaloni
10
(do 81')
15
(do 46')
19
(do 46')
Pričuvni igrači
Trener
Zlatko Dalić

Hrvatska nije uspjela izboriti nastup u finalu Svjetskog prvenstva. Argentina je odnijela pobjedu 3:0 u susretu u kojem je sve bilo u redu do odmah nakon pola sata igre kada je Argentina povela iz kaznenog udarca. Nakon toga ništa više nije bilo isto.

I Hrvatska i Argentina dosta oprezno su krenule u susret, Argentina je ubacivanjem dodatnog igrača u sredinu terena paralizirala Hrvatsku koja nije pronalazila način kako doći do 16 metara Argentine.

S druge strane Argentinci nisu odigrali ništa posebno, tek jedan udarac izvana Enza Fernandeza koji je obranio Livaković.

Ništa se nije događalo do 31. minute kada Argentina dobiva kazneni udarac. Sudar Livakovića i Alvareza u 16 metara Orsato je označio kapo prekšraj i kazneni udarac za Argentinu.

I na travnjaku i na klupi nitko se s hrvatske strane nije s tim složio, Mandžukić je i isključen, ali pomoći nije bilo i Messi je s 11 metara zabio.

Loše je Hrvatska reagirala na taj pogodak i ubrzo je Argentina došla i doi drugog gola nakon serije pogrešaka u hrvatskom sastavu. Alvarez je iskoristio loše reakcije Juranovića i Sose te pogodio za 2:0.

Embed from Getty Images

Do odlaska na odmor promjena nije bilo, ostalo je 2:0 za Argentinu, a Zlatko Dalić odmah je na odmoru dao nalog za zagrijavanje Vlašiću i Oršiću koji su odmah ušli u igru.

Hrvatska je imala inicijativu početkom drugog dijela, lopta je kružila oko kaznenog prostora, ali bez opasnosti za Martineza.

Zato je na drugoj strani zaprijetila Argentina, Messi je dobio loptu u 16 metara i probao iskosa, ali Livaković je bio dobro postavljen.

Embed from Getty Images

U 69. minuti odlaze Argentinci na 3:0. Messi je slomipo Gvardiola na desnoj strani i dao povratnu loptu pred gol za Alvareza koji lako zabija.

Ako je i tinjala kakva nada, tu je ugašena. Hrvatska je izgubila mirnoću i kontrolu još kod onog kaznenog udarca u prvom dijelu i nikada je nije vratila.

Imao je u završnici susreta Lovren dobru priliku kada je je nakon kornera i prenesene loptu malo zakasnio i nije pogodio praznu mrežu.

Embed from Getty Images

Ostalo je tih 3:0 i Argentina odlazi u finale, a Hrvatska u borbu za treće mjesto.

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

SP 2022., nokaut faza

polufinale

Argentina3:0Hrvatska
Francuska2:0Maroko

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • chepo14.12.2022. u 08:02
    Bojkot!
    chepo