Nogomet

Strahonja: 'Hrvatska je oštećena, nema govora o kaznenom udarcu', Beusan: 'Penal kao kuća'

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • utorak, 13.12.2022.
Strahonja: 'Hrvatska je oštećena, nema govora o kaznenom udarcu', Beusan: 'Penal kao kuća'
Foto: FaH

Dva bivša suca imamju potpuno drugačije viđenje oko kaznenog udarca za Argentinu. Mateo Beusan uvjeren je da je penal čist kao suza, a Mario Strahonja da nema govora o kaznenom udarcu...

Dosta bure izazvao je kazneni udarac za Argentinu kojim je i povela. Niti bivši suci se ne slažu je li on bio. Mario Strahonja uvjeren je da nije.

"Livaković ovdje kao vratar ima pravo postaviti se. Livaković je stao metar ispred igrača, podigao ruke i proširio obujam tijela desnom nogom koju je spustio na tlo puno prije nego je do kontakta došlo. Drugimk riječima došlo je isključivo do sudara, on nije srušio igrača nego je spustio loptu puno prije, a igrač se zaletio u njega. Vratar smije biti u putanji iz koje dolazi lopta i Livaković nijednom radnjom nije srušio igrača", rekao je Strahonja za HTV i dodao:

"Livaković je spustio nogu i došlo je do sudara, a sudar se ne kažnjava kaznenim udarcem."

I dok je Strahonja uvjeren kako ovo nije kazneni udarac, Mateo Beusan za Index tvrdi kako je kazneni udarac čist.

"Ne znam otkud ikakve dvojbe, penal je sto posto. Livaković desnu nogu stavlja u putanju napadača, to je penal ko kuća. Možemo biti sretni što Livaković nije dobio i crveni karton i VAR je mogao samo to pregledavati, je li to bilo za isključenje ili ne. Žalosno je da ovo netko komentira da nije bio penal."

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!