Rukomet

PPD Zagreb do vrlo važne pobjede u Poljskoj, gostujuće slavlje nakon četiri godine

Mihaela Bradovski • četvrtak, 15.12.2022.
PPD Zagreb do vrlo važne pobjede u Poljskoj, gostujuće slavlje nakon četiri godine
Foto: EPA

PPD Zagreb upisao je 30:26 pobjedu u gostima kod Wisle Plock čime je ujedno probio led i upisao prvu gostujuću pobjedu u zadnje četiri godine...

Wisla je izravni konkurent PPD Zagreba u borbi za osminu finala Lige prvaka čime je ova pobjeda još veća i još važnija. Slavili su Zagrebaši s 30:26 u susretu u kojem su svih 60 minuta imali kontrolu nad rezultatom.

U prvom susretu Wisla je u Zagrebu izvukla remi 26:26, ali u Poljskoj je Zagreb ipak većim dijelom susreta bio bolji te je zasluženo slavio s 30:26.

Vrlo brzo je Zagreb pokazao kako ga u ovom susretu zanima isključivo pobjeda. odmah se odvojio na 4:1 i preuzeo konce igre u svoje ruke te je održavao prednost sve do pet minuta prije odlaska na odmor kada je Perez Arce zaključio seriju 3:0 golom za 11:11.

Na poluvrijeme se otišlo s vodstvom Zagreba 14:13 i u drugom dijelu se nastavilo igrati gol za gol da bi u 40. minuti Wisla prvi put povela golom Kosorotova za 19:18. Odgovorio je Zagreb vrlo brzo i otišao na dva gola razlike, Wisla je u 49. minuti uspjela poravnati na 23:23, ali to je bilo zadnji put da je bila u egalu.

Dibirov i Klarica odveli su PPD Zagreb na dva razlike i do kraja susreta više nisu ispuštali prednost koja je podignuta u zadnjoj minuti na plus četiri.

Kod Zagreba Dino Slavić upisao je 13 obrana, a po četiri gola postigli su Luka Klarica, Željko Musa, Timur Dibirov i Stefan Dodić. Kod Wisle Michal Daszek zabio je sedam golova, a Lovro Mihić pet.

FOTO: HINA/ Daniel KASAP

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!