Rukomet

Lokosice dočekuju lidera: 'Samo velike ekipe pobjeđuju Györ u gostima'

Sportnet, Mihaela Bradovski • subota, 17.12.2022.
Lokosice dočekuju lidera: 'Samo velike ekipe pobjeđuju Györ u gostima'
Foto: FaH

Još jedan vrlo težak zadatak je pred rukometašicama Lokomotive. U goste im dolazi Metz, jako težak i neugodan protivnik...

U devetom kolu Lige prvakinja rukometašice zagrebačke Lokomotive ugostit će vodeću ekipu skupine B, francuski Metz.

Utakmica se igra u nedjelju u 14 sati u dvorani Sutinska vrela, ulaz je slobodan, a izravni televizijski prijenos je na Arena Sport 2.

Trener Lokomotive Nenad Šoštarić ponovio je da je riječ o suparnicama iz samog rukometnog vrha.

"Metz je ekipa koja ima kontinuitet. Organizacijski kontinuitet, kontinuitet igranja u Ligi prvakinja, kontinuitet vrhunskih trenera…, pa su prošle godine igrale i na Final Fouru Lige prvakinja. Ove su sezone pobijedile Győr u gostima, a to rade samo velike ekipe. Mi smo na utakmici u Metzu očito bili vrlo impresionirani i odigrali utakmicu koja nam nije bila na čast. Mi odrastamo i učimo iz utakmice u utakmicu, pa nam je i u nedjelju cilj pokazati koliko smo naučili u protekla tri mjeseca igranja Lige prvakinja. U ta tri mjeseca, uz mjesec dana pauze za Europsko prvenstvo, odigrali smo 17 službenih utakmica i proputovali cijelu Europu. Sve je to velika škola i poticaj našim igračicama da budu bolje, ali i one će kroz ovakve utakmice shvatiti da vrijede i da mogu igrati i s najboljima ako odigraju najbolje što mogu. Mi u ovom trenutku nismo kompetitivni najboljim europskim klubovima, ali želimo to jednom biti", rekao je Šoštarić.

FOTO: HINA/ Tomislav Pavlek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!