Nogomet

Karim Benzema na 35. rođendan objavio kraj reprezentativne karijere

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 19.12.2022.
Karim Benzema na 35. rođendan objavio kraj reprezentativne karijere
Foto: EPA

Karim Benzema neće više nastupati za francusku reprezentaciju. Benzema je na svoj 35. rođendan, dan nakon što je Francuska poražena u finalu Svjetskog prvenstva, objavio kraj reprezentativne karijere...

Karim Benzema potvrdio je kako je završio reprezentativnu karijeru. Vijest je to koja nije iznenadila, Benzema nije nastupio na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a oko toga ostalo je dosta nejasnoća.

Čovjek koji je osvojio Zlatnu loptu zaradio je ozljedu uoči početka Svjetskog prvenstva, u međuvremenu se oporavio, trenirao s Realom, igrao prijateljsku utakmicu, ali u Katar nije otišao.

I sama poruka kako nije zainteresiran za dolazak na finale, govorila je puno toga, a danas je i potvrdio kako je završio s nastupima za reprezentaciju.

Benzemi je danas 35. rođendan, a u dresu Francuske od 2007. do 2022. godine odigrano je 97 utakmica te postigao 37 pogodaka čime je peti na listi najboljih strijelaca Francuske svih vremena.

Prvi pogodak u dresu francuske reprezentacije postigao je u ožujku 2007. godine u prijateljskoj utakmici protiv Austrije koja je svladana s 1:0. Zadnji pogodak za Francusku zabio je u lipnju u Ligi nacija u porazu 2:1 od Danske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!