Košarka

Sixersi pobjegli u zadnjoj dionici i slavili u New Yorku

Branimir Korać • nedjelja, 25.12.2022.
Sixersi pobjegli u zadnjoj dionici i slavili u New Yorku
Foto: EPA

Božićni program u NBA ligi otvoren je u New Yorku gdje su Knicksi ugostili 76erse. Philadelphia je bila uspješnija i odnijela je pobjedu 119:112...

Raspoloženi Joel Embiid i James Harden te u četvrtoj četvrtini raspucani Georges Niang, odveli su Philadelphiju do pobjede na Božić u Madison Square Gardenu sa 119:112.

Sixersi su tako stigli do osme uzastopne pobjede kojom su ujedno dobro otvorili gostujuću turneju. Nakon sedam uzastopnih domaćih pobjeda, slijede četiri gostovanja, a serija je zasad nastavljena.

Imali su gosti vrlo loše otvaranje utakmice, ali brzo su se konsolidirali i vratili u susret. Ključna je bila zadnja dionica koju su Sixersi otvorili s 24:9, pobjegli na 116:102 i mirno priveli susret kraju.

I Knicksi su imali osam uzastopnih pobjeda, ali sada su u negativnom nizu i imaju tri uzastopna poraza.

Kod Sixersa Joel Embiid ubacio je 35 poena uz osam skokova, Harden je dodao 29 poena i 13 asistencija, a Niang 16 poena uz četiri trice u zadnjoj dionici.

Kod New Yorka Julius Randle upisao je 35 poena uz osam skokova, Jalen Brunson 23 poena uz 11 asistencija dok je RJ Barrett dodao 17 poena i deset skokova.

NBA:
New York Knicks - Philadelphia 76ers 112:119

FOTO: EPA/Peter Foley

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!