Košarka

Sjajna utakmica u Denveru zaključena pobjedom Nuggetsa, Šarić bez nastupa na Božić

Petar Jenjić • ponedjeljak, 26.12.2022.
Sjajna utakmica u Denveru zaključena pobjedom Nuggetsa, Šarić bez nastupa na Božić
Foto: EPA

Sjajni Nikola Jokić predvodio je Denver Nuggetse do tijesne pobjede nakon produžetka protiv Phoenix Sunsa, dok su u Boston Celticsi na krilima Jaysona Tatuma svladali Milwaukee Buckse. Dario Šarić nije nastupio u porazu Sunsa...

Odličnu utakmicu, a posebno drugo poluvrijeme, odigrali su Boston Celticsi. Ili da budemo precizniji, Jayson Tatum. Utakmica je bila u egalu sve do treće četvrtine u kojoj je spomenuti igrač ubacio 20 poena i doveo svoju momčad do vodstva 100:86.

Bila je to nova pobjeda za momčad s najboljim omjerom u ligi i to upravo protiv ekipe s drugim najboljim omjerom u ligi. Milwaukee Bucksi tako su upisali i treći uzastopni poraz na četvrtom u nizu gostovanja. Božićnu večer zaključili su rezultatom 139:118.

Jayson Tatum susret je završio s 41 poenom, sedam skokova i pet asistencija, a Jaylen Brown dodao je 29 koševa, od čega 13 u posljednjoj četvrtini.

Giannis Antetokounmpo dodao je 27 poena i devet skokova za Buckse, a Jrue Holiday 23 poena, šest skokova i sedam asistencija.

Golden State Warriorsi ugostili su Memphis Grizzliese i bez Stepha Curryja i Andrewa Wigginsa stigli do pobjede rezultatom 123:109.

Warriorsi su u drugoj četvrtini serijom 19:8 otišli na 15 poena viška (52:37), međutim, gosti su do kraja poluvremena uzvratili i smanjili na minus pet (59:54). Kada su u trećoj dionici s vodstva 80:77 otišli na 97:79, povratka za Grizzliese više nije bilo.

Jordan Poole s 32 poena predvodio je Warriorse do pobjede, a Klay Thompson ubacio je 24 ubačaja uz devet skokova. Vrijedi izdvojiti i Draymonda Greena koje je dodao dva poena, ali i 13 skokova i 13 asistencija.

Ja Morant bio je najučinkovitiji kod Memphisa s 36 poena, sedam skokova i osam asistencija.

Tijesna utakmica odigrana je u Denveru gdje su sjajan dvoboj odigrali Nuggetsi i Sunsi, a do pobjede je nakon produžetka stigao domaćin sa 128:125. Novim slavljem, trećim u nizu, ostao je na vrhu Zapadne konferencije.

Domaćin je imao 15 poena viška u prvoj dionici, ali Sunsi su to okrenuli u drugoj i prednost čuvali sve do završnih minuta. Vodili su 106:98 na što su se Nuggetsi nadovezali serijom 10:1 i tricom Jamala Murrayja minimalno poveli.

U neizvjesnoj završnici isti igrač zakucao je za produžetak (113:113) 11 sekundi prije kraja. U dodatnom vremenu poveli su sa šest razlike, Sunsi su se vratili i imali priliku za vodstvo, ali Aaron Gordon prelomio je utakmicu, prije svega svojim sjajnim zakucavanjem.

Nikola Jokić još jednom bio je briljantan s 41 poenom, 15 skokova i 15 asistencija, dok je Gordon dodao 28 koševa i 13 skokova.

Landry Shamet ubacio je 31 koš za Sunse. Vrijedi izdvojiti Deandrea Aytona s 22 poena i 16 skokova te 16 asistencija Chrisa Paula koji je dodao i 17 koševa. Dario Šarić cijelu je utakmicu odgledao s klupe.

NBA:
Boston Celtics - Milwaukee Bucks 139:118
Golden State Warriors - Memphis Grizzlies 123:109
Denver Nuggets - Phoenix Suns 128:125

FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!