Nogomet

Livaja: 'Kada sam se vraćao u Hajduk, mislio sam da je moje vrijeme u reprezentaciji prošlo'

Mihaela Bradovski • utorak, 27.12.2022.
Livaja: 'Kada sam se vraćao u Hajduk, mislio sam da je moje vrijeme u reprezentaciji prošlo'
Foto: FaH

Marko Livaja na kraju uspješne godine još jednom je nastupio na turniru Četiri kafića, zaradio ovacije, ali nije uspio uzeti trofej pobjednika...

Marko Livaja još jednom je sudjelovao na tradicionalnom turniru Četiri kafića, ovaj put njegovom posljednjem izdanju. Napadač Hajduka i hrvatske reprezentacije u finalu je izgubio od Kaurija i žali što je ovoj tradiciji došao kraj.

"Krivo mi je što je ovo zadnji turnir, čulo se i za mene prvi put baš na njemu. Rado ćemo ga se sjećati. Kauri je zaslužio pobjedu u finali i čestitam mu. 20 godina turnira je prošlo, nadam se da će u budućnosti ponovno nešto biti organizirano", kaže Livaja, a prenosi Dalmatinski portal.

Livaja je dio hrvatske reprezentacije koja je još jednom ispisala povijest i osvojila je broncu na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

"Drago mi je da smo uspjeli, uzeli smo broncu s 18 novih igrača i to je veliki uspjeh, Hrvatska ima veliki potencijal za budućnost. Kada sam se vraćao u Hajduk, o reprezentaciji nisam niti razmišljao, imao sam 28 godina i mislio sam da je moje vrijeme prošlo, ali sve se poklopilo i ponosan sam zbog toga."

Livaja se nada kako će s Hajdukom doći do titule prvaka Hrvatske, ali je svjestan da je liga vrlo kvalitetna i da neće biti lako.

"Još fali samo naslov prvaka i nema dalje od toga, lijepa je godina, šteta što nismo uzeli titulu, nadam se da ćemo sada uspjeti nadoknaditi minus. Dobri smo, uigrani i kvalitetni, ali neće biti lako. Puno je momčadi kvalitetno i ako uđete malo lošije, od svakoga možete izgubiti."

Livaja se u Kataru posebno zbližio s Joškom Gvardiolom koji je odigrao turnir za pamćenje.

"Pokazao je u Dinamu i Leipzigu kvalitetu i samo raste svake sezone. Pravi je momak, pošten, čvrsto na zemlji i zato smo se i zbližili. Svi znamo koliko je kvalitetan. Poslije Argentine bilo mu je teško, a igrao je s ozljedom. Rekao sam mu da mu je tek 20 godina, odigrao je sjajno SP i imat će vremena uzeti zlato."

Livaja ima i klupsku želju.

"Nadam se da ćemo nakon 17 godina donijeti titulu u Split."

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!