Košarka

Bogdanović najefikasniji starter, igrači s klupe povukli, tri isključenja nakon tučnjave

Branimir Korać • četvrtak, 29.12.2022.
Bogdanović najefikasniji starter, igrači s klupe povukli, tri isključenja nakon tučnjave
Foto: EPA

Detroit Pistonsi noćas su ugostili Orlando Magic i upisali uvjerljivu pobjedu dok su Phoenix Sunsi uvjerljivo poraženi kod Washingtona...

Burno je bilo u Detroitu gdje su Detroit Pistonsi ugostili Orlando Magic, upisali pobjedu 121:101, ali susret je obilježio incident u kojem su trojica isključena i prijeti im nemala kazna.

34 sekunde prije kraja prvog poluvremena na izgubljenu loptu jurili su Mo Wagner i Killian Hayes, Wagner je ramenom izbacio Hayesa van terena na klupu Pistonsa gdje su domaći igrači skočili prema Wagneru, a Hayes ga udara s leđa.

Epilog su bila isključenja Wagnera, Hayesa i Hamidoua Dialla, a sve se to događalo u trenucima kada su Pistonsi već osigurali uvjerljivu prednost.

U nastavku susreta Detroit je iskontrolirao rezultat i otišao do pobjede, tek devete ove sezone.

Alec Burks predvodio ga je s 32 poena (6/7 trica), Saddiq Bey dodao je 28 poena (6/11 trica), a od startera najefikasniji bio je Bojan Bogdanović koji je za 36 minuta ubacio 14 poena (3/9 za dva, 1/5 za tri, 5/6 slobodna) uz pet asistencija.

Kod Magica Franz Wagner ubacio je 19 poena uz šest skokova, a Wendell Carter 16 poena uz osam skokova.

Oslabljeni Phoenix Sunsi visoko su poraženi u Washingtonu sa 127:102. Vrlo uvjerljivi domaćin već nakon prvih 12 minuta imao je 15 poena prednosti i u nastavku susreta samo je u potpunosti dotukao Sunse.

Kod Wizardsa Rui Hachimura je ubacio 30 poena uz pet skokova, a po 22 poena dodali su Kyle Kuzma (sedam asistencija) i Kristaps Porzingis (šest skokova). Kod Sunsa Deandre Ayton upisao je 31 poen uz sedam skokova, a Chris Paul 20 poena uz sedam asistencija. Dario Šarić dobio je tri minute, ali bez učinka.

NBA:
Detroit Pistons - Orlando Magic 121:101
Washington Wizards - Phoenix Suns 127:102

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!