Košarka

Bogdanović sjajnim nastupom preuzeo titulu Hrvata s najviše poena u NBA ligi

Branimir Korać • nedjelja, 01.01.2023.
Bogdanović sjajnim nastupom preuzeo titulu Hrvata s najviše poena u NBA ligi
Foto: EPA

Bojan Bogdanović i Ivica Zubac noćas su bili u akciji, a Bogdanović je u 2023. godinu ušao kao Hrvat s najviše poena u NBA karijeri...

Uoči gostovanja kod Minnesote, Bojan Bogdanović trebao je samo tri poena da dostigne Tonija Kukoča na ljestvici najboljih hrvatskih strijelaca u NBA ligi ikada. Odigrao je sjajnu utakmicu te je dostigao i prestigao Kukoča i sada se nalazi na vrhu s 9835 poena u NBA karijeri.

Upravo Bogdanović predvodio je Pistonse na putu do desete pobjede, presudila je treća dionica u kojoj su se vratili iz dvoznamenkastog zaostatka, uhvatili pravi zamah i do kraja slavili sa 116:104.

Drugo poluvrijeme Detroit je dobio sa 66:40, a Bogdanović je samo u trećoj četvrtini ubacio 17 poena.

Susret je završio s 28 poena za 31 minutu, šutirao je 7/10 za dva, 3/4 za tri i 5/5 s linije slobodnih bacanja te je svemu tome dodao šest skokova i pet asistencija. Marvin Bagley dodao je 18 poena i deset skokova.

Kod Minnesote Anthony Edwards upisao je 30 poena i sedam skokova, a D'Angelo Russell dodao je 25 poena i pet asistencija.

Ivica Zubac s Clippersima je upisao poraz kod Indiane 131:130, a ovaj put dogodila se suprotna situacija onoj prošloj utakmici ova dva protivnika.

Posebno motiviran bio je Myles Turner protiv kojeg je Zubac u prošloj utakmici imao 31 poen i 29 skokova, a sada je Turner uzvratio puno boljom predstavom.

Pomogao je svojoj momčadi na putu do pobjede s 34 poena, a Tyrese Haliburton dodao je 24 poena, deset asistencija i sedam skokova. Kod Clippersa Paul George je svojem bivšem klubu ubacio 45 poena uz devet skokova (7/13 trica), Kawhi Leonard dodao je 24 poena i sedam asistencija, a Zubac je za 27 minuta upisao šest poena (3/5 za dva) i sedam skokova.

NBA:
Minnesota Timberwolves - Detroit Pistons 104:116
Indiana Pacers - Los Angeles Clippers 131:130

FOTO: EPA/SHAWN THEW

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!