Tenis

Hrvatska pobijedila Francusku, nakon velike drame Borna Gojo donio treći bod

Petar Jenjić • utorak, 03.01.2023.
Hrvatska pobijedila Francusku, nakon velike drame Borna Gojo donio treći bod

Nakon skoro tri sata igre i velike drame, Borna Gojo donio je Hrvatskoj pobjednički, treći bod protiv Francuske, u dvoboju protiv Adriana Mannarina...

Čak 98 mjesta bolje rangirani Adrian Mannarino bio je protivnik Borni Goji u novom hrvatsko-francuskom dvoboju na United Cupu.

Međutim, nakon velike drame hrvatski tenisač slavio je sa 7:6, 3:6, 7:6, u meču koji je trajao dva sata i 52 minute.

U prvom setu nijedan tenisač nije dopustio break šansu na svoj servis pa se igrao tie-break. U 13. igri igralo se poen za poen sve do 5:5 kada Gojo dobiva dva uzastopna.

Drugi set Franuz je otvorio s dva uzastopna gema, a Gojo uzvratio na isti način. Ipak, Mannarino je ubrzo ponovno oduzeo servis i bez problema zaključio set.

Treći gem odlučujućeg seta Gojo je izgubio bez dobivenog poena na svoj servis. Francuz je poveo s 5:3, ali Hrvat stiže do preokreta na 6:5 i čak tri meč lopte. Mannarino se izvukao, ali samo nakratko.

Hrvatski tenisač na koncu je, kao i u prvom setu, tie-break uzeo rezultatom 7:5. Preostao je još dvoboj mješovitih parova gdje će Matija Pecotić i Petra Marčinko igrati protiv Jessike Ponchet i Edouarda Roger-Vasselina.

Svaki bod je zlata vrijedan, pa tako i predstojeći meč parova. Hrvatska će sada igrati protiv Grčke, a nakon toga bi slijedilo eventualno polufinale.

United Cup:
Borna Gojo - Adrian Mannarino 7:6 (5), 3:6, 7:6 (5)

Hrvatska - Francuska 3:1

FOTO: Mario Čužić/HTS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!