Košarka

Bogdanović sjajan u pobjedi Pistonsa sa sirenom kod Warriorsa, dvoznamenkast i Šarić

Branimir Korać • četvrtak, 05.01.2023.
Bogdanović sjajan u pobjedi Pistonsa sa sirenom kod Warriorsa, dvoznamenkast i Šarić
Foto: EPA

Bojan Bogdanović i Dario Šarić noćas su sudjelovali u dramatičnim završnicama u kojima su bile njihove momčadi, Pistonsi su sa sirenom svladali Warriorse, a Sunsi su poraženi kod Clevelanda...

Dramatičan dvoboj odigrali su Golden State Warriorsi i Detroit Pistonsi, a Pistonsi su odnijeli pobjedu u vrlo zanimljivoj završnici sa 122:119.

Uspjeli su Pistonsi doći do pobjede iako je Klay Thompson sekundu prije kraja susreta ubacio tricu za poravnanje.

Pistonsi su odigrali vrlo dobru utakmicu, borili su se od početka i nisu dopustili Warriorsima da preuzmu kontrolu nad dvobojem.

Tricom Saddiqa Beya poveli su Pistonsi u završnici sa 117:112, ali Thompson je uspio približiti Warriorse na samo poen zaostatka.

Četiri sekunde prije kraja Killian Hayes s linije slobodnih bacanja podiže na 119:116, Warriorsi zovu minutu odmora nakon koje Thompson sekundu prije kraja ubacuje tricu za poravnanje.

Činilo se da će to biti dovoljno za produžetak, ali nakon minute odmora, tricu sa sirenom ua pobjedu ubacuje Bey i odvodi Pistonse do pobjede.

Kod Pistonsa Bojan Bogdanović je za 33 minute ubacio 29 poena (5/9 za dva, 5/6 trica, 4/5 slobodna) uz pet asistencija i četiri skoka. Jalen Duren dodao je 18 poena i 11 skokova.

Kod Warriorsa Thompson je ubacio 30 poena, a Jordan Poole 24 poena uz šest asistencija.

Cleveland Cavaliersi su unatoč lošem prvom poluvremenu upisali pobjedu protiv Phoenix Sunsa. Sunsima je to četvrti vezani poraz, a Cavsi su slavili iako su u prvom poluvremenu ubacili tek 33 poena.

Četiri sekunde prije kraja susreta Evan Mobley ubacio je za pobjedu, nakon toga imali su Sunsi napad, ali Mikal Bridges je promašio.

Caris LeVert je ubacio 21 poen uz šest skokova, a Donovan Mitchell 20 poena uz devet asistencija. Kod Sunsa Chris Paul je završio s 25 poena i osam asistencija, a Deandre Ayton s 15 poena i 18 skokova. Dario Šarić je za 19 minuta ubacio deset poena (2/4 za dva, 2/3 za tri) uz četiri skoka.

NBA:
Golden State Warriors - Detroit Pistons 119:122
Cleveland Cavaliers - Phoenix Suns 90:88

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!