Košarka

U-16: Hrvatska do pobjede protiv vršnjaka iz Slovenije

Sportnet, Petar Jenjić • četvrtak, 05.01.2023.
U-16: Hrvatska do pobjede protiv vršnjaka iz Slovenije
Foto: FaH

Do pobjede je stigla hrvatska mlada košarkaška reprezentacija do 16 godina koja je bila bolja od Slovenije...

Muška U-16 reprezentacija Hrvatske je u sklopu Prvog memorijalnog turnira “Krešimir Ćosić” pobijedila reprezentaciju Slovenije rezultatom 80:68.

Prva četvrtina otvorena je napadom Slovenije i prvi poeni otišli su na stranu gostiju, dok je prvi pogodak za Hrvatsku bila trica Nike Jerkića. Ekipa trenera Roka Jurline vodila je početnih nekoliko minuta, ali su se Slovenci pred kraj približili i postigli egal 20:20.

Druga dionica išla je više u korist gostima i Slovenci su se odvojili na deset poena prednosti. Hrvatska je na predah otišla u minusu s rezultatom 42:32.

Treći dio susreta donio je još jedan preokret unutar utakmice pa je Hrvatska uspjela ostvariti 16 poena i time prestići Slovence sa šest razlike.

Posljednja dionica donijela je nastavak prednosti hrvatske reprezentacije, a time i konačnu pobjedu koju nije ugrozio pogodak slovenskog Marka Bukviča dvije sekunde prije kraja za rezultat 80:68.

U redovima hrvatske kadetske reprezentacije istaknuo se Niko Jerkić sa 17 poena, zatim Roko Jemo i Borna Katanović (deset skokova) s 14 poena, a dvoznamenkasti su bili još i Adrian Seba s 12 poena te Toni Josipović s 11 koševa.

Poražene je predvodio Filip Repič s uvjerljiva 24 poena, Morano Mark Mahmutovič dodao je 13 koševa.

Iduća utakmica na turniru je između U-15 reprezentacija Hrvatske i Slovenije.

hks-cbf.hr

FOTO: HINA/Zvonko KUCELIN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!