Košarka

Markkanen zatrpao Rocketse, Celticsi pregazili Maverickse

Petar Jenjić • petak, 06.01.2023.
Markkanen zatrpao Rocketse, Celticsi pregazili Maverickse
Foto: EPA

Noćas su odigrane još tri utakmice u NBA ligi. Boston Celticsi visoko su slavili protiv Dallas Mavericksa, a Utah Jazz na krilima Laurija Markkanena slavila je protiv Houston Rocketsa...

Memphis Grizzliesi slavili su kod Orlando Magica sa 123:115. Nakon prvog poluvremena već su imali čak 22 poena viška (65:43), Orlando je u dva navrata dolazio blizu, ali nije uspio okrenuti.

Ja Morant s 32 poena i Jaren Jackson Jr. s 31 košem i deset skokova predvodili su Memphis do pobjede.

Najbolji je u redovima domaće momčadi bio Paolo Banchero s 30 poena i devet skokova.

Nakon katastrofe i primljenih 150 poena od Oklahome, Boston Celticsi vratili su se pobjedama sa stilom. Prekinuli su niz od sedam uzastopnih pobjeda Dallasa te ga porazili u gostima s visokih 124:95.

Izdvojio se Jayson Tatum s 29 poena, 14 skokova i deset asistencija. Jaylen Brown dodao je 19 koševa i sedam asistencija.

Luka Dončić ubacio je 23 koša i dodao devet skokova. Pritom je promašio svih šest šuteva za tricu, uz ukupan šut iz igre od 38%.

Nakon niza od pet poraza, Utah Jazz vratila se pobjedama. Na gostovanju kod Rocketsa slavila je sa 131:114. Houston je preuzeo vodstvo krajem treće četvrtine, ali Jazz je zaključio istu dionicu serijom 10:0. Do kraja nije ispustio prednost.

Lauri Markkanen predvodio je goste do pobjede s 49 poena i osam skokova. Jalen Green s 30 poena bio je najbolji kod Houstona.

NBA:
Orlando Magic - Memphis Grizzlies 115:123
Dallas Mavericks - Boston Celtics 95:124
Houston Rockets - Utah Jazz 114:131

FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!