Tenis

Gauff i Kovinić lakoćom do polufinala Aucklanda

Petar Jenjić • petak, 06.01.2023.
Gauff i Kovinić lakoćom do polufinala Aucklanda
Foto: EPA

Četvrtfinalni mečevi u Aucklandu ponudili su svoju dozu uzbuđenja. Coco Gauff i Danka Kovinić nisu imale problema s prolaskom dalje, dok je svoj nastup zaključila treća nositeljica Leylah Fernandez...

Prva nositeljica Coco Gauff nije imala prevelikih problema protiv Kineskinje Lin Zhu. Amerikanka je slavila sa 6:3, 6:2, nakon sat i 17 minuta igre.

U cijelom meču nije dozvolila nijednu break šansu protivnici, naspram 13 svojih, od kojih je tri iskoristila.

Za svoje četvrto finale na WTA turnirima u pojedinačnoj konkurenciji igrat će protiv Danke Kovinić koja je istim rezultatom svladala Viktoriju Kužmovu iz Slovačke.

Isto kao i Gauff, crnogorska tenisačica nije dozvolila nijednu priliku protivnici za break. Bit će im to prvi međusobni dvoboj.

Ysaline Bonaventure svladala je treću nositeljicu Leylah Fernandez iz Kanade sa 6:4, 6:2. Prvi međusobni dvoboj trajao je sat i deset minuta.

Za svoje prvo finale u pojedinačnoj konkurenciji igrat će protiv Španjolke Rebeke Masarove koja je u dva tie-breaka svladala Karolinu Muchovu. Meč je trajao dva sata i 14 minuta.

U prvom setu vidjeli smo po jedan break sa svake strane, a u drugom nijedan. Španjolska tenisačica iz oba je tie-breaka izašla kao pobjednica. Masarova će se boriti za drugo WTA finale karijere nakon Bastada u lipnju prošle godine.

WTA Auckland, četvrtfinale:
Coco Gauff - Lin Zhu 6:3, 6:2
Danka Kovinić - Viktoria Kužmova 6:3, 6:2
Ysaline Bonaventure - Leylah Fernandez 6:4, 6:2
Rebeka Masarova - Karolina Muchova 7:6 (4), 7:6 (2)

FOTO: EPA/EDUARDO LIMA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!