Tenis

Đoković izborio meč protiv Medvjedeva, ispao šesti nositelj

Branimir Korać • petak, 06.01.2023.
Đoković izborio meč protiv Medvjedeva, ispao šesti nositelj
Foto: EPA

Poznati su polufinalisti na ATP turniru u Adelaideu. Novak Đoković i Danil Medvjedev nisu dopustili iznenađenje i međusobno će se susresti u polufinalu...

Šesti nositelj turnira u Adelaideu Jannik Sinner poražen je u četvrtfinalu od Amerikanca Sebastiana Korde. Korda je slavio sa 7:5, 6:1. Pet uzastopnih gemova Korde na kraju prvog i početkom drugog seta bili su ključni, tu je meč prelomljen i otišao na stranu Amerikanca.

Niti 27 aseva nije pomoglo Alexu Popyrinu protiv Yoshihita Nishioke. Australac je poražen u tri seta, a mogao je Japanac slaviti i u dva. U drugom setu imao je dvije meč lopte kod 6:5, nije ih iskoristio, izgubio tie-break s 10:8, ali se oporavio u trećem i slavio sa 6:2.

U ruskom dvoboju Danil Medvjedev u biti je imao najlakši posao s obzirom da je nadigrao Karena Hačanova bez većih problema. Medvjedev je za pobjedu trebao samo 80 minuta, Hačanov je samo u drugom setu imao prednost kada je poveo s 3:1, ali izgubio je narednih pet gemova i upisao poraz.

Medvjedev je tako zakazao polufinalni dvoboj s Novakom Đokovićem koji je u zadnjem meču dana nadigrao Denisa Shapovalova sa 6:3, 6:4. Imao je Đoković više posla od Medvjedeva, Kanađanin ga je držao na terenu skoro dva sata, ali u ključnim trenucima Đoković je ipak bio bolji.

ATP Adelaide, četvrtfinale:
Sebastian Korda (SAD) - Jannik Sinner (Italija, 6) 7:5, 6:1
Yoshihito Nishioka (Japan) - Alex Popyrin (Australija) 7:6(4), 6:7(8), 6:2
Danil Medvjedev (-, 3) - Karen Hačanov (-, 8) 6:3, 6:3
Novak Đoković (Srbija, 1) - Denis Shapovalov (Kanada, 7) 6:3, 6:4

FOTO: EPA/MATT TURNER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!