Rukomet

Hrvatska otvorila Croatia Cup uvjerljivom pobjedom protiv Sjeverne Makedonije

Mihaela Bradovski • petak, 06.01.2023.
Hrvatska otvorila Croatia Cup uvjerljivom pobjedom protiv Sjeverne Makedonije

Hrvatska rukometna reprezentacija upisala je pobjedu u prvom kolu Croatia Cupa. U Poreču je slavila protiv Sjeverne Makedonije s 40:34...

Tradicionalno uoči velikih natjecanja početkom siječnja hrvatska muška rukometna reprezentacija nastupa na Croatia Cupu na kojem ove godine uz Hrvatsku igraju i Sjeverna Makedonija i Izrael.

Prvi protivnik bio je ozbiljniji, na suprotnoj strani stajala je Sjeverna Makedonija i u tom dvoboju bilo je i onih pozitivnih stvari, ali i dosta toga na čemu treba raditi.

Upisana je pobjeda 40:34, a sam rezultat već puno govori. Napad je funkcionirao i Hrvatska je lako dolazila do pogodaka, ali ne smije si dopustiti 34 pogotka protiv Sjeverne Makedonije, u fazi obrane vidjelo se da još neke stvari ne štimaju.

Hrvatska je prvo odvajanje imala vrlo brzo, nakon makedonskog vodstva 2:1 uslijedila su četiri vezana pogotka za 5:2.

Održavala je Hrvatska prednost sve do osam minuta prije odlaska na odmor kada Makedonci s dva vezana pogotka Dejana Manaskova poravnavaju na 15:15.

Ipak, završnica prvog dijela pripala je Hrvatskoj koja je stvorila ponovno razliku, došla do 22:18 da bi Makedonci preko Kuzmanovskog s istekom vremena smanjili na tri razlike na odmoru.

U drugom poluvremenu Makedonci nisu uspjeli konkretnije zaprijetiti, prednost Hrvatske je rasla i narasla i do sedam razlike da bi na kraju Horvatovi izabranici slavili s 40:34.

Ivan Martinović bio je najefikasniji s osam golova, šest je postigao Paolo Kraljević, a pet Igor Karačić.

Kod Sjeverne Makedonije Manaskov je postigao devet pogodaka, a Kuzmanovski sedam.

FOTO: HRS / Jozo Čabraja / kolektiffimages

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!