Košarka

Bogdanović predvodio Pistonse u novom porazu, Zubac imao velikih problema s Gobertom

Branimir Korać • subota, 07.01.2023.
Bogdanović predvodio Pistonse u novom porazu, Zubac imao velikih problema s Gobertom
Foto: EPA

Bojan Bogdanović i Ivica Zubac noćas su bili u punom pogonu, ali nisu pomogli svojim momčadima da izbjegnu poraz. Poražen je i Šarićev Phoenix, a hrvatski reprezentativac ostao je na klupi...

U dvoboju momčadi s dna lige San Antonio Spursi stigli su do pobjede protiv Detroit Pistonsa 121:109. Spursi su glatko slavili iako su imali problema s ozljedama.

Naime ostali su bez prva dva strijelca, Vassell nije niti bio u konkurenciji za nastup, a Keldon Johnson izašao je iz igre u drugoj četvrtini i više se nije niti vraćao.

Bez obzira na to domaćin je upisao pobjedu i tako prekinuo još jedan gubitnički niz u kojem je bio ove sezone.

Ulogu prvog strijelca preuzeo je Tre Jones koji je upisao 25 poena dok je Romeo Langford dodao 15 poena. Kod Pistonsa Bojan Bogdanović je za 32 minute ubacio 21 poen (7/13 za dva, 2/7 za tri, 1/2 slobodna) uz po tri skoka i asistencije, a Jaden Ivey dodao je 20 poena i pet asistencija.

Ivica Zubac izgubio je bitku protiv Rudyja Goberta koji mu je stvarao ogromne probleme na obje strane parketa. Ionako oslabljeni Clippersi bez Paula Georgea i Kawhija Leonarda, upisali su poraz kod Minnesote 128:115.

Clippersima je ovo već peti uzastopni poraz i opasno su se približili 50-postotnom omjeru s obzirom da su došli na omjer 21-20.

Gobert je upisao 25 poena i 21 skok, a Anthony Edwards dodao je 25 poena i pet skokova. Kod Clippersa Norman Powell ubacio je 21 poen uz šest skokova, a Moses Brown 14 poena uz 11 skokova od čega čak deset napadačkih. Zubac je za 21 minutu ubacio devet poena (4/7 za dva, 0/1 za tri, 1/2 slobodna) uz dva skoka.

Sunsi imaju problema s izostancima i to je ostavilo traga i na dvoboju protiv Miamija u kojem su bili bez Devina Bookera, Cama Johnsona i Camerona Paynea, a tijekom susreta ostali su i bez Chrisa Paula.

Miami je to iskoristio i upisao pobjedu 104:96 što je Sunsima, kao i Clippersima, već peti poraz u nizu.

Još jednu vrlo dobru utakmicu odigrao je Victor Oladipo koji je upisao 26 poena, Bam Adebayo dodao je 21 uz 11 skokova, a Jimmy Butler 20 uz šest asistencija.

Kod Sunsa Dario Šarić nije ulazio u igru, Deandre Ayton ubacio je 23 poena uz 14 skokova, a Torrey Craig ubilježio je 17 poena i devet skokova.

NBA:
San Antonio Spurs - Detroit Pistons 121:109
Minnesota Timberwolves - Los Angeles Clippers 128:115
Phoenix Suns - Miami Heat 96:104

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!