Rukomet

Lokosice idu po prve bodove: 'Uvijek postoji način i mogućnost za pobjedu'

Sportnet, Mihaela Bradovski • subota, 07.01.2023.
Lokosice idu po prve bodove: 'Uvijek postoji način i mogućnost za pobjedu'

Rukometašice zagrebačke Lokomotive u desetom kolu Lige prvakinja igraju protiv turske ekipe Kastamonu Belediyesi GSK...

U prvoj utakmici u Turskoj Kastamonu je pobijedio s 26:23, a u Lokomotivi vjeruju da bi u nedjelju prvakinje Hrvatske mogle do svoje prve pobjede u Ligi prvakinja.

Utakmica se u nedjelju igra u 14 sati u dvorani Sutinska vrela, ulaz je slobodan, a izravni televizijski prijenos je na Arena Sport 2.

Lov na pobjedu najavili su prva vratarka Lokomotive Lena Ivančok i trener Nenad Šoštarić.

"Naravno da idemo po prvu pobjedu u Ligi prvakinja. Igramo kod kuće, pred našim gledateljima, u našoj dvorani i cilj nam je pobijediti. Sve drugo za nas ne vrijedi. Sve u našoj igri kreće od obrane i u obrani moramo dati svoj maksimum. Iz dobre obrane onda ide i brzi kontra-napad i s takvom igrom ne možemo promašiti. Uz dobru obranu ću sigurno i ja dobro braniti. Neću sada prognozirati broj obrana i postotke, vidjet ćemo na utakmici kako će to izgledati", kaže Ivančok.

Optimist je i trener Šoštarić koji ima povjerenje u svoje igračice.

"Mi u svakoj utakmici Lige prvakinja idemo po pobjedu, no problem je što igramo u skupini s tri ekipe s lanjskog Final Foura i ostalim dobrim ekipama. Kastamonu nije turska nego internacionalna ekipa koja u startnoj postavi ima tek dvije turske reprezentativke. Ostale su bivša danska reprezentativka Böhme, naša Katarina Ježić, najbolja igračica Tunisa svih vremena Mouna Chebbah, Brazilka Samara da Silva, pa Carlos koja je igrala u Podravki i Rapidu… Uvijek postoji način i mogućnost za pobjedu. Moramo odigrati obranu na vrlo visokom nivou jer su one, ipak, pretežito napadačka ekipa. Moramo igrati gusto u obrani jer lopta vrlo često ide na Ježić, s druge strane Carlos može ispucati i 15 lopti po utakmici, a na prošloj utakmici protiv Esbjerga je Mouna Chebbah zabila 13 od 14 šutova. Dakle moramo imati i gustoću i dubinu u obrani. Mislim da su moje igračice u vrlo dobroj fizičkoj spremi, a što se tiče želje i motivacije, toga im sigurno ne nedostaje. Iznimno je važno da u svim tim našim igračkim varijantama ne bude previše tehničkih pogrešaka, da u svakoj situaciji kad imamo šansu zabiti gol u šut ulazimo punom snagom i da punom brzinom trčimo u oba smjera. To je jedini način na koji možeš parirati ekipama iz Lige prvakinja."

Foto: Ivan Santro/RK Lokomotiva

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!