Nogomet

Kraj velike karijere: Gareth Bale otišao u igračku mirovinu

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 09.01.2023.
Kraj velike karijere: Gareth Bale otišao u igračku mirovinu
Foto: EPA

Jedan od najvećih velških nogometaša svih vremena, Gareth Bale, objavio je kako završava igračku karijeru i odlazi u mirovinu. Bale odlazi u mirovinu s 33 godine kao član Los Angeles FC-a i čovjek koji je nosio Wales do svih velikih rezultata u novije doba...

Već duže vrijeme vidjelo je u zraku, a sada je i potvrđeno. Gareth Bale završio je igračku karijeru.

Još dok je odlazio iz madridskog reala i to je bila opcija. Spominjao se povratak u Wales za kraj karijere i spektakularan odlazak, međutim ipak je odlučio prihvatiti ponudu iz MLS-a i staviti potpis na ugovor s Los Angelesom.

U Los Angelesu je odradio 13 utakmica i postigao tri pogotka, a uoči nove sezone u kojoj će dio Los Angelesa biti i Stipe Biuk, Bale je objavio kraj karijere.

Sjajni Velšanin počeo je igračku karijeru u Southamptonu gdje se i probio u prvu momčad i sa 16 godina i 275 dana debitirao u susretu protiv Millwalla.

Vrlo brzo uslijedio je i poziv u A reprezentaciju Walesa za kojeg je debitirao sa 16 godina i 315 dana kao najmlađi Velšanin do tada.

Nakon jedne prave seniorske sezone u dresu Southamptona, prešao je u Tottenham gdje je igrao sjajno i 2013. godine, nakon šest godina u dresu Spursa, preselio je u jednom od najvećih transfera svih vremena u madridski Real.

S Realom je osvojio pet puta Ligu prvaka, po tri puta titulu svjetskog klupskog prvaka, Uefin Superkup, titulu prvaka Španjolske, a osvojio je i španjolski Superkup te Kup kralja.

Na klupskoj razini u 553 utakmice postigao je 185 golova, a u dresu reprezentacije Walesa u 111 nastupa zabio je 41 gol.

Nastupio je i na posljednjem Svjetskom prvenstvu u Kataru gdje je i postigao svoj posljednji gol u karijeri, iz kaznenog udarca za remi protiv SAD-a.

FOTO: EPA/Neil Hall

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!