Tenis

Zahuktava se turnir u Adelaideu, ispali prvi i drugi nositelj

Petar Jenjić • srijeda, 11.01.2023.
Zahuktava se turnir u Adelaideu, ispali prvi i drugi nositelj
Foto: EPA

U osmini finala ATP turnira u Adelaideu svoje nastupe su zaključila prva dva nositelja, Andrej Rubljov i Pablo Carreno-Busta...

U drugom međusobnom dvoboju Alejandro Davidovich Fokina upisao je i drugu pobjedu protiv Johna Millmana. Slavio je sa 6:3, 6:3 nakon sat i 15 minuta igre, a u cijelom se meču nijednom nije našao u zaostatku.

Za ulazak u polufinale igrat će protiv sunarodnjaka Roberta Bautiste-Aguta koji je u tri seta bio bolji od Robina Haasea. Četvrti nositelj slavio je sa 6:3, 3:6, 6:3 nakon dva sata igre. Jedan break u odlučujućem setu presudio je Nizozemcu.

Do pobjede je stigao Jack Draper koji je u prvom setu gubio 4:2 od Tommyja Paula te do kraja dobio četiri gema zaredom. U drugom mu je setu bio dovoljan jeda oduzet servis za konačnih 6:4, 6:4.

Protivnik u četvrtfinalu bit će mu Karen Hačanov. Treći nositelj istim je rezultatom kao i Draper slavio protiv Švicarca Marca-Andree Hueslera nakon sat i 20 minuta igre. Bio im je to treći međusobni dvoboj i treća pobjeda Rusa.

Mackenzie McDonald imao je set i break prednosti protiv Mikalea Ymera, ali nije uspio doći do pobjede. Šveđanin je nakon preokreta i tri sata igre slavio sa 3:6, 7:6, 6:3.

U četvrtfinalu igrat će protiv Korejca Soonwoo Kwona koji je iznenađujuće svladao drugog nositelja Pabla Carrena-Bustu sa 3:6, 6:4, 6:4 nakon dva sata i 22 minute igre. Bio im je to treći međusobni dvoboj i prva pobjeda Korejca.

Nakon velike borbe i preokreta Miomir Kecmanović svladao je domaćeg predstavnika Jasona Kublera sa 5:7, 7:6, 6:4.

Za polufinale će se boriti protiv Thanasija Kokkinakisa koji je izbacio prvog nositelja Andreja Rubljova sa 6:4, 3:6, 6:3. Kokkinakis je u cijelom meču dozvolio jednu break loptu protivniku kojom je ujedno i uzeo drugi set. U odlučujućem je iskoristio jednu od dvije svoje prilike i priveo meč kraju.

ATP Adelaide, osmina finala:
Alejandro Davidovich Fokina - John Millman 6:3, 6:3
Roberto Bautista-Agut - Robin Haase 6:3, 2:6, 6:3
Jack Draper - Tommy Paul 6:4, 6:4
Karen Hačanov - Marc-Andrea Huesler 6:4, 6:4
Mikael Ymer - Mackenzie McDonald 3:6, 7:6 (4), 6:3
Soonwoo Kwon - Pablo Carreno-Busta 3:6, 6:4, 6:4
Miomir Kecmanović - Jason Kubler 5:7, 7:6 (1), 6:4
Thanasi Kokkinakis - Andrej Rubljov 6:4, 3:6, 6:3

FOTO: EPA/Alessandro Di Marco

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!