Košarka

Bogdanović se vratio odličnim nastupom i važnom ulogom u pobjedi, Šarić opet dvoznamenkast

Branimir Korać • četvrtak, 12.01.2023.
Bogdanović se vratio odličnim nastupom i važnom ulogom u pobjedi, Šarić opet dvoznamenkast
Foto: EPA

Bojan Bogdanović upisao je odličan nastup i pobjedu u noćašnjem NBA programu dok je Dario Šarić ponovno bio solidan i završio s dvoznamenkastim brojem poena...

Nakon što je propustio jednu utakmicu zbog lakših problema s ozljedom, Bojan Bogdanović vratio se na parket i predvodio Pistonse do pobjede protiv Minnesota Timberwolvesa.

I jedni i drugi nastupili su značajno oslabljeni, ali Pistonsi su se bolje snašli i upisali uvjerljivu pobjedu koja je osigurana u drugom poluvremenu. Upravo Bogdanović je proigrao u drugom dijelu nakon što je u prvom bio na tek šest poena, u nastavku je povukao i odvojio svoju momčad.

Prvi strijelac Pistonsa bio je Saddiq Bey koji je većinu od svojih 31 poena upisao u prvom poluvremenu, a završio je i sa šest skokova. Bogdanović je za 32 minute ubacio 27 poena (4/7 za dva, 5/8 za tri, 4/5 slobodna) uz šest skokova i četiri asistencije.

Kod Minnesote Anthony Edwards upisao je 20 poena i šest asistencija, D'Angelo Russell 19 poena i pet asistencija, a Rudy Gobert 16 poena i 14 skokova.

Visok poraz upisali su Phoenix Sunsi koji su kod Denver Nuggetsa izgubili sa 126:97. Sunsi su ponovno bili bez niza igrača i nisu bili ravnopravan protivnik Nuggetsima koji su samo podizali prednost tijekom cijelog susreta.

Dario Šarić još jednom je bio dvoznamenkast, završio je susret s 11 poena (4/6 za dva, 1/4 za tri), tri skoka, dvije asistencije i dvije osvojene lopte. Najbolji kod Sunsa bili su Torrey Craig sa 16 poena i šest skokova te Josh Okogie s 14 poena, devet skokova i pet asistencija.

Kod Nuggetsa po 21 poen upisali su Nikola Jokić (18 skokova, devet asistencija) i Bones Hyland.

NBA:
Detroit Pistons - Minnesota Timberwolves 135:118
Denver Nuggets - Phoenix Suns 126:97

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!