Košarka

Dvojac Celticsa nezaustavljiv i protiv Pelicansa, Knicksi slavili na povratku Barretta

Branimir Korać • četvrtak, 12.01.2023.
Dvojac Celticsa nezaustavljiv i protiv Pelicansa, Knicksi slavili na povratku Barretta
Foto: EPA

U ostalim susretima noćas u NBA ligi favoriti su bili uspješni. U utakmici večeri Boston Celticsi upisali su pobjedu protiv New Orleans Pelicansa...

Boston Celticsi odigrali su još jednu odličnu utakmicu i upisali pobjedu protiv New Orleans Pelicansa sa 125:114. Pelicansima je nedostajao i dalje dinamični duo Ingram - Williamson i to se mora osjetiti u igri. S druge strane Bostonov duo Jayson Tatum - Jaylen Brown je nezaustavljiv i nosi svoju momčad od utakmice do utakmice.

U ovom susretu Brown je upisao 41 poen i 12 skokova, Tatum je dodao 31 poen i deset skokova, a Malcolm Brogdon 20 poena. Kod Pelicansa CJ McCollum ubacio je 38 poena, a Naji Marshall 18 uz sedam skokova.

Knicksima se nakon propuštenih šest utakmica vratio RJ Barrett i odmah su se vratili na pobjedničke staze. Ugostili su Pacerse i odnijeli pobjedu iako su se gosti uspjeli vratiti iz visokog zaostatka i u završnici opasno zaprijetiti.

Pobjednika su predvodili Jalen Brunson s 34 poena i RJ Barrett s 27 poena i osam skokova. Kod Pacersa Buddy Hield je ubacio 31 poen uz osam skokova, a Bennedict Mathurin je dodao 20 poena i šest skokova.

Hawksi su se vratili iz zaostatka od 24 poena i poravnali na 101:101 u zadnjoj dionici protiv Bucksa, ali završnica susreta ipak je pripala Milwaukeeju koji je odnio pobjedu. Čak nije smetalo niti samo sedam poena Giannisa Antetokounmpa koji je tome dodao 18 skokova i deset asistencija.

Poenima su Buckse opskrbljivali Jrue Holiday koji ih je ubacio 27 uz pet skokova dok je Brook Lopez dodao 20 poena i 12 skokova. Kod Hawksa Bogdan Bogdanović završio je s 22 poena i pet asistencija, a De'Andre Hunter dodao je 16 poena i devet skokova.

Nakon što je propustio prošle dvije utakmice, Grizzliesima se vratio Ja Morant i odmah igrao ključnu ulogu u pobjedi protiv San Antonio Spursa. Memphis je dopustio Spursima da u zadnjoj dionici smanje zaostatak i učine završnicu zanimljivom, ali pobjeda je ipak pripala domaćinu.

Morant je upisao 38 poena i pet skokova, a Jaren Jackson 21 poen i 12 skokova. Kod Spursa Keldon Johnson završio je s 24 poena, Tre Jones dodao je 22 poena, šest skokova i šest asistencija, a Jakob Pöltl 17 poena, 12 skokova i pet blokada.

NBA:
Boston Celtics - New Orleans Pelicans 125:114
New York Knicks - Indiana Pacers 119:113
Atlanta Hawks - Milwaukee Bucks 105:114
Memphis Grizzlies - San Antonio Spurs 135:129
Washington Wizards - Chicago Bulls 100:97 (Kyle Kuzma 21p/Zach LaVine 38p, 5sk)
Sacramento Kings - Houston Rockets 135:115 (Domantas Sabonis 25p, 14sk, 9as/Jalen Green 26p, 5sk)

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!