Rukomet

Babić nakon poraza: 'Danas sam vidio kvalitetniju igru, nego u Norveškoj'

Sportnet, Petar Jenjić • ponedjeljak, 16.01.2023.
Babić nakon poraza: 'Danas sam vidio kvalitetniju igru, nego u Norveškoj'

Trener Podravke Željko Babić i igračica Larissa Kalaus osvrnuli su se na poraz koprivničkog kluba od Debrecena u utakmici Europske lige...

Podravka u Koprivnici nije uspjela doći do pobjede. Debrecen je ipak bio malo prejak, bez obzira na to što su Podravkašice odigrale solidno.

Istaknula je to i igračica Larissa Kalaus.

"Znale smo da ćemo danas imati vrlo tešku utakmicu i zbog toga smo znale kakvu ulogu svaka od nas ima u obrani. Za to smo potrošile puno energije, a onda smo imale i nekih taktičkih problema i u nekim nam je trenucima nedostajala koncentracija u napadu. Jedan od ciljeva za danas bio je poboljšati stvari u obrani i fokus je bio na tome."

"Mislim da smo sve dobro odradile u obrani. Čestitam mojoj ekipi na borbi jer smo znali da danas ovdje imamo sjajnog protivnika i da će biti teško. Ostaje žal zbog poraza, ali možemo biti zadovoljne jer smo popravile našu igru u odnosu na ono što smo pokazale u Norveškoj."

Tužan zbog poraza, ali sretan zbog puno boljeg izdanja svojih igračica, bio je trener Željko Babić.

"Tužan sam jer smo izgubili, ali pokazali smo nevjerojatan karakter, borbenost i timski duh. Igrali smo na rubu naših granica, ali te fine stvari koje ima Europa, mi to još nemamo. Treba nam više rutine, više teških utakmica, iskustva. U konačnici, danas smo promašili pet sedmeraca. Jako je teško igrati protiv protivnika koji je izvrstan i da si priuštiš da promašiš pet sedmeraca."

"Svejedno čestitam curama jer su danas pokazale karakter i između ostalog, dobili smo osam golova pod pasivnim napadom. Doveli smo ih puno puta u hendikep situacije, ali smo i tada primili golove. To je ta rutina, iskustvo i ja sam vidio danas kvalitetniju igru nego u Norveškoj. Naravno da u tom dijelu mogu biti zadovoljan jer ćemo mi puno naučiti iz ove utakmice i naravno, nastaviti trenirati pa popravljati kroz Europsku ligu", dodao je Babić.

RK Podravka

FOTO: HRS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!