Košarka

Prkačin nakon utakmice sezone: 'Bila mi je ovo velika promjena, morao sam se na sve priviknuti'

HINA, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 16.01.2023.
Prkačin nakon utakmice sezone: 'Bila mi je ovo velika promjena, morao sam se na sve priviknuti'
Foto: FaH

Hrvatski košarkaški reprezentativac Roko Prkačin, koji je u subotu zabio 18 koševa u pobjedi svoje Girone nad Bilbaom, rekao je da mu je dolazak u Španjolsku bio velika promjena te da nije navikao igrati pred tako energičnom publikom.

Prkačin, 20-godišnji krilni centar, prije šest mjeseci je prešao iz zagrebačke Cibone u novog španjolskog prvoligaša Gironu.

"Novi smo u španjolskom prvenstvu, a ujedno je ovo i meni nova liga. Bila mi je to velika promjena, morao sam se naviknuti na nju", izjavio je Prkačin čije riječi prenose katalonske novine Mundo Deportivo.

Prkačin je u subotu odigrao najbolju utakmicu od kada je u srpnju odjenuo crveni dres kluba iz katalonskog grada Girone. Pred domaćom publikom je zabio 18 koševa u pobjedi od 84:59 nad Bilbao Basketom. Bio je precizan sedam puta iz osam pokušaja za dva poena, a nekoliko puta je publika izrazila oduševljenje njegovim potezima.

"Obožavam podići publiku na noge. Nisam bio navikao na tako predanu publiku pa sam joj jako zahvalan na podršci. Snažno nas je podržavala što sam osjetio. Ovaj put sam se ja istaknuo na terenu, ali drugi put će to možda biti netko od mojih suigrača", izjavio je.

Girona se nalazi na 13. mjestu među 18. momčadi prve lige, s omjerom šest pobjeda i deset poraza.

"Ovaj put smo odigrali s najviše energije, igrali smo doista dobro. Bilo je samo pitanje vremena kada ćemo zaigrati dobro u kontinuitetu, a vjerujem da ćemo odsad biti sve bolji i bolji", izjavio je Prkačin, čiji je otac Nikola Prkačin bio poznati hrvatski košarkaš.

U španjolskom prvenstvu su na vrhu Real Madrid, Barcelona i Baskonia s omjerom 13 pobjeda i tri poraza.

FOTO: HINA/Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!