Tenis

Donna Vekić dovršila posao i izborila prolaz u drugo kolo Australian Opena

Branimir Korać • srijeda, 18.01.2023.
Donna Vekić dovršila posao i izborila prolaz u drugo kolo Australian Opena
Foto: EPA

Donna Vekić pridružila se Petri Martić u drugom kolu Australian Opena. Vekić je na startu svladala Ruskinju Oksanu Selehmetjevu...

Očekivao se lakši posao za Donnu Vekić na startu Australian Opena. Međutim osim što si je zakomplicirala dvoboj, imala je velikih problema i s prekidima meča što nije doprinosilo pokušaju hvatanja pravog ritma meča.

Na kraju je ipak uspjela, uoči današnjeg nastavka imala je solidnu prednost i nije je prokockala te je izborila prolaz u drugo kolo.

Krenula je dobro i uzela prvi set sa 6:2, ali Oksana Selehmetjeva imala je spreman odgovor i uzela je drugi set s istim rezultatom.

Odluka je pala u trećem gdje je Donna u devetom gemu propustila 0:40 pa kod 5:5 napravila break, ali nije došla do meč lopte i set je otišao u produženi tie-break.

Jučer je meč prekinut kod 5:1 za dodatnu u produženom tie-breaku gdje je Donna danas brzo došla do meč lopti. Povela je 9:3 nakon čega Ruskinja radi seriju 4:0, ali Vekić koristi petu meč loptu i prolazi dalje.

Embed from Getty Images

U drugom kolu igrat će protiv još jedne Ruskinje, ali puno opasnije, Ljudmile Samsonove. 20. igračicu svijeta svladala je 2019. godine na Roland-Garrosu u prvom kolu sa 6:2, 6:4.

Australian Open, prvo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska) - Oksana Selehmetjeva (-, Q) 6:2, 2:6, 7:6(7)

FOTO: EPA/DIEGO FEDELE

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!