Tenis

Murray preokretom u epskom dvoboju nakon skoro šest sati igre izbacio Kokkinakisa

Branimir Korać • četvrtak, 19.01.2023.
Murray preokretom u epskom dvoboju nakon skoro šest sati igre izbacio Kokkinakisa
Foto: EPA

Andy Murray i Thanasi Kokkinakis odigrali su meč koji bi vrlo lako mogao biti proglašen najvećim na ovogodišnjem Australian Openu. Nakon skoro šest sati borbe, pobjedu je odnio Andy Murray...

Produžio se današnji program na Australian Openu i u 4:04 ujutro Andy Murray mogao je odahnuti, podići ruke i proslaviti veliku pobjedu protiv Thanasija Kokkinakisa.

Više od pet sati i 45 minuta trajala je velika borba, a Murray je na kraju ipak prošao dalje. Fantastični Škot preokretom je stigao do pobjede i to nakon što je u prvom kolu upisao pobjedu u pet setova nakon skoro pet sati igre protiv Mattea Berrettinija.

Kokkinakis je dobio prva dva seta sa 6:4, 7:6, ali Murray je 11. put u karijeri okrenuo meč nakon što je gubio 2:0 u setovima i po tome je postao svjetski rekorder.

U trećem setu Kokkinakis je dva puta imao break prednosti, ali Murray se nije predavao i uzeo je set u tie-breaku sa 7:5.

Nije posustajao niti u četvrtom setu kada u tri sata ujutro realizirao set loptu i izborio peti set vidno umoran, ali i motiviran.

U petom setu vodila se žestoka borba, Kokkinakis se izvukao iz 0:40 u sedmom gemu, ali kod 5:5 Murray dolazi do novih break prilika i nakon toga uzima servis i odnosi pobjedu.

Embed from Getty Images

37 aseva Kokkinakisa i 102 winnera, ali nije bilo dovoljno. Imao je ukupno 22 break lopte i realizirao njih samo pet dok je Murray iskoristio njih četiri od 14. Murray je bio puno bolji u izlascima na mrežu, imao je 51 izlazak i 84 posto osvojenih poena, a Kokkinakis je bio na ispod 60 posto uspješnosti.

Nakon što je u dva meča na terenu proveo više od deset sati, Murray u trećem kolu igra protiv Roberta Bautiste Aguta koji dosad nije igrao niti pet sati.

Australian Open, drugo kolo:
Andy Murray (Velika Britanija) - Thanasi Kokkinakis (Australija) 4:6, 6:7(4), 7:6(5), 6:3, 7:5

FOTO: EPA/JAMES ROSS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!