Rukomet

Lokosice gostuju u Podgorici: 'Pokušat ćemo uzvratiti i uzeti barem bod'

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 20.01.2023.
Lokosice gostuju u Podgorici: 'Pokušat ćemo uzvratiti i uzeti barem bod'

Još jedna utakmica u kojoj se rukometašice Lokomotive nadaju kako mogu do bodova. Gostovat će u Podgorici kod Budućnosti...

U 12. kolu Lige prvakinja rukometašice zagrebačke Lokomotive gostuju u Podgorici kod ŽRK Budućnost BEMAX. U prvoj utakmici u Zagrebu Budućnost je pobijedila 25:24. Utakmica se igra u subotu 21. siječnja u 16 sati, a izravni TV prijenos je na Arena Sport 2.

Marija Kaluđerović nada se kako Lokomotiva u Podgorici može do bodova i tako uzvratiti za poraz iz prvog susreta.

"Protiv Budućnosti smo već igrali utakmicu u Zagrebu. Mislim da smo tada pokazali jako dobru igru i taj meč je odlučen u zadnjim sekundama, njihovom pobjedom. Mislim da smo tada morale uzeti barem bod. Pokušat ćemo im u Podgorici uzvratiti i osvojiti barem jedan bod. U prvoj utakmici se vidjelo da možemo s njima igrati, ali u utakmici koja slijedi moramo pokazati sve što možemo. Budućnost je ekipa poznata po svojoj borbenosti, naročito kada igra kod kuće. Bit će to zato teška utakmica, ali ja vjerujem u nas i nadam se da ćemo dobro odigrati u Podgorici."

Optimist je i Nenad Šoštarić koji je u prošlim kolima mogao ustvrditi kako se vidi napredak u njegovoj ekipi.

"Utakmica u Podgorici je još jedna od onih u kojima želimo samima sebi i drugima pokazati da rastemo kroz Ligu prvakinja i da više nismo impresionirani suparnicama i velikim rukometnim imenima. S ekipom u kojoj igra većina reprezentativki Crne Gore, koja je osvojila brončanu medalju na Europskom prvenstvu, želimo pokazati da znamo igrati dobar rukomet. Za to ćemo morati igrati dobru obranu jer i Budućnost je poznata po tome da igra dobru obranu. No, kada pogledate statistiku Lige prvakinja vidjet ćete da mi po broju primljenih golova i nismo toliko loši, no moramo poboljšati igru u napadu. Ono što je osnovno kada igrate protiv Budućnosti je trčanje, odnosno povratna tranzicija. One odigravaju brzi centar, brzi napad i brzo završavaju svoje napade. Da biste igrali s takvom ekipom morate biti na maksimumu svojih fizičkih i mentalnih sposobnosti."

FOTO: Ivan Santro/Lokomotiva

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!