Tenis

Sedam od osam mečeva okončano u tri seta, Murray jedini uzeo set i izgubio

Mihaela Bradovski • subota, 21.01.2023.
Sedam od osam mečeva okončano u tri seta, Murray jedini uzeo set i izgubio
Foto: EPA

Poznati su svi sudionici osmine finala Australian Opena. Danas su odigrani mečevi donjeg dijela ždrijeba i poznati su svi parovi osmine finala...

Rus Andrej Rubljov odradio je odličan meč protiv Daniela Evansa i dosta glatko je prošao u četvrto kolo. Slavio je u tri seta, bez ijednog izgubljenog servisa sa 60 winnera i samo 22 neprisiljene pogreške.

Otprilike isto vremena potrošio je i Holger Rune koji je igrao protiv Francuza Uga Humberta. Humbert je odveo treći set u tie-break, ali Rune je tamo dovršio posao. Danac je u ključnim trenucima bio bolji, ali imao je i boljih izdanja.

Benjamin Bonzi imao je sjajan ulazak u sezonu, igrao je i svoje prvo ATP finale, a ovdje je stao u trećem kolu. Zaustavio ga je Alex De Minaur koji je u tri seta bio bolji. Prvi set dobio je u tie-breaku, a u ostala dva ukupno je izgubio samo tri gema.

I američki dvoboj između Tommyja Paula i Jensona Brooksbyja okončan je u tri seta. Očekivalo se više od Brooksbyja, ali je odigrao dosta loš meč i Paul je dobio lakše nego što je očekivao.

Gotovo identičan meč odigrali su JJ Wolf i Michael Mmoh. Wolf je bio uspješniji ostavivši Mmoha praktički bez šanse. Mmoh je imao tri puta više neprisiljenih pogrešaka nego winnera, a tako se ne može do pobjede.

Jedini koji nisu okončali svoj meč u tri seta bili su Roberto Bautista Agut i Andy Murray. Španjolac je odnio pobjedu u četiri seta, vidno svježiji nakon što je pet sati kraće igrao nego Murray u prva dva kola. Škot se borio, ali nije imao snage za pobjedu.

Ben Shelton igra najbolji turnir u karijeri i stigao je do četvrtog kola. U tri seta svladao je domaćeg igrača Alekseja Popyrina koji je ušao u susret kao favorit, ali nije to iskoristio i potvrdio.

U tri seta dalje je prošao i Novak Đoković, ali imao je dosta težak zadatak. Svladao je Grigora Dimitrova nakon velike borbe u meču koji je potrajao više od tri sata. Dimitrov je u prvom setu propustio tri set lopte, bio je agresivan, ali Đoković je pronašao način za put do pobjede.

Australian Open, treće kolo:
JJ Wolf (SAD) - Michael Mmoh (SAD) 6:4, 6:1, 6:2
Novak Đoković (Srbija, 4) - Grigor Dimitrov (Bugarska, 27) 7:6(7), 6:3, 6:4 Alex De Minaur (Australija, 22) - Benjamin Bonzi (Francuska) 7:6(0), 6:2, 6:1
Ben Shelton (SAD) - Alexei Popyrin (Australija) 6:3, 7:6(4), 6:4
Roberto Bautista Agut (Španjolska, 24) - Andy Murray (Velika Britanija) 6:1, 6:7(9), 6:3, 6:4
Holger Rune (Danska, 9) - Ugo Humbert (Francuska) 6:4, 6:2, 7:6(5)
Andrej Rubljov (, 5) - Daniel Evans (Velika Britanija, 25) 6:4, 6:2, 6:3
Tommy Paul (SAD) - Jenson Brooksby (SAD) 6:1, 6:4, 6:3

Australian Open, parovi osmine finala:
Yoshihito Nishioka - Karen Hačanov
Hubert Hurkacz - Sebastian Korda
Stefanos Tsitsipas - Jannik Sinner
Jiri Lehečka - Felix Auger-Aliassime
Andrej Rubljov - Holger Rune
Alex De Minaur - Novak Đoković
Ben Shelton - JJ Wolf
Roberto Bautista Agut - Tommy Paul

FOTO: EPA/FAZRY ISMAIL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!