Košarka

Zubac i Leonard najbolji skakači Clippersa u pobjedi protiv Mavericksa

Petar Jenjić • nedjelja, 22.01.2023.
Zubac i Leonard najbolji skakači Clippersa u pobjedi protiv Mavericksa
Foto: EPA

Los Angeles Clippersi, predvođeni Kawhijem Leonardom, slavili su u gostima kod Dallas Mavericksa za svoju drugu uzastopnu pobjedu...

Los Angeles Clippersi stigli su do druge uzastopne pobjede, kako u ligi, tako i protiv Dallas Mavericksa. Nakon pobjede kod kuće 113:101, danas su slavili u gostima rezultatom 112:98.

Clippersi su sada na omjeru 25-24, dok su Mavericksi odmah ispred njih s 25 pobjeda i 23 poraza. Situacija na ljestvici koja se vrlo lako može okrenuti.

Većim dijelom prvog poluvremena vodio je Dallas, u jednom navratu i dvoznamenkastom razlikom, ali u nastavku Clippersi okreću rezultat. U završnici treće dionice preuzimaju vodstvo i ubrzo potpuno lome protivnika.

S dva poena viška na otvaranju posljednje dionice (81:79) do 15 razlike u završnici susreta (110:95). Nije bilo drame oko konačnog pobjednika.

Kawhi Leonard s 30 poena i devet skokova predvodio je Clipperse do pobjede. Ivica Zubac dodao je šest poena (2/6 za dva, slobodna bacanja 2/2), devet skokova i jednu asistenciju za 23 minute u igri.

Luka Dončić s 29 poena i deset skokova predvodio je Dallas, Tim Hardaway Jr. dodao je 22 koša i osam skokova.

NBA:
Dallas Mavericks - LA Clippers 98:112

FOTO: EPA/CAROLINE BREHMAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!