Tenis

Donna Vekić preko velike češke nade do najboljeg rezultata na Australian Openu ikada

Branimir Korać • ponedjeljak, 23.01.2023.
Donna Vekić preko velike češke nade do najboljeg rezultata na Australian Openu ikada
Foto: EPA

Donna Vekić odigrala je još jedan odličan meč i izborila nastup u četvrtfinalu Australian Opena izjednačivši svoj najbolji rezultat na Grand Slam turnirima u karijeri...

Donna Vekić drugi put u karijeri izborila je četvrtfinale na nekom Grand Slam turniru. 2019. godine zaustavljena je u četvrtfinalu US Opena, a sada je ušla među osam na Australian Openu.

Vekić je u osmini finala za protivnicu imala mladu i perspektivnu Lindu Fruhvirtovu, jednu od najvećih nada svjetskog tenisa, ali iskusnija Vekić otišla je do pobjede u tri seta.

Donna je odlično otvorila meč i odmah stigla do dvostrukog breaka iskoristivši impresioniranost mlade Čehinje.

Nakon što je uzela prvi set sa 6:2, u drugom je Donna posustala nakon 1:1, izgubila je pet gemova zaredom i ujedno i set sa 6:1.

I u trećem setu bilo je problema, Fruhvirtova je napravila break za 2:1, ali Donna odmah uzvraća i radi preokret. Nakon breaka Fruhvirtova je do kraja meča uzela samo još jedan gem i izgubila sa 6:2, 1:6, 6:3.

Mlada Čehinja imala je čak 11 dvostrukih servis pogrešaka, a Vekić je imala po 20 winnera i neprisiljenih pogrešaka više (42:40).

Embed from Getty Images

U četvrtfinalu Donnu čeka dobra poznanica Arina Sabalenka s kojom se dosad susrela šest puta i čak pet puta slavila, zadnji put prošle godine u San Diegu sa 6:4, 6:7, 6:1.

Australian Open, osmina finala:
Donna Vekić (Hrvatska) - Linda Fruhvirtova (Češka) 6:2, 1:6, 6:3

FOTO: EPA/JOEL CARRETT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!