Košarka

Šarić ubacio važna slobodna bacanja i odigrao jednu od najboljih utakmica nakon oporavka

Branimir Korać • ponedjeljak, 23.01.2023.
Šarić ubacio važna slobodna bacanja i odigrao jednu od najboljih utakmica nakon oporavka
Foto: EPA

Phoenix Sunsi su upisali pobjedu na svom parketu protiv Memphis Grizzliesa, a doprinos pobjedi dao je i Dario Šarić..

Vrlo zanimljiv dvoboj noćas su odigrali Phoenix Sunsi i Memphis Grizzliesi, a Sunsi su upisali pobjedu 112:110. Phoenix je imao priliku i ranije riješiti pitanje pobjednika, ali dozvolio je gostima da se vrate iz ponora.

Bila je to klasična priča o dva poluvremena. U prvom su Sunsi bili sjajni, vodili su na odmoru 62:37 i sve se činilo da će to biti lagan posao za Phoenix, ali nije bilo tako.

Vrlo brzo se sve promijenilo i u drugom poluvremenu Grizzliesi su počeli spuštati zaostatak i smanjivati razliku te su u potpunosti uhvatili priključak.

U zadnjoj minuti serijom 7:0 približili su se na 110:108, 12 sekundi prije kraja susreta poslali su Darija Šarića na liniju slobodnih bacanja, on oba pogađa i tu je u biti priči bio kraj. Bane je smanjio na 112:110, Cameron Johnson se spetljao i izgubio loptu, ali Grizzliesi nisu dobro reagirali i vrijeme je isteklo.

Najbolji kod Sunsa bili su Mikal Bridges s 24 poena i pet skokova, Chris Paul s 22 poena, 11 asistencija i šest skokova te Torrey Craig s 20 poena. Vrlo dobar bio je i Šarić koji je s klupe za 21 minutu dodao 14 poena (4/4 za dva, 0/1 za tri, 6/7 slobodna), osam skokova, četiri asistencije i tri ukradene lopte.

Kod Memphisa Ja Morant ubacio je 27 poena uz osam asistencija, a Desmond Bane 24 poena uz osam skokova i šest asistencija.

NBA:
Phoenix Suns - Memphis Grizzlies 112:110

FOTO: EPA/SHAWN THEW

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!